Bülent Arınç ve Nedim Şener canlı yayında birbirine girdi

Bülent Arınç ve Nedim Şener canlı yayında birbirine girdi

Bülent Arınç ve Gazeteci Nedim Şener arasında büyük bir gerginlik yaşandı. Haber Türk’te karşı karşıya gelen ikili biribir hakkında sert ifadeler kullandı.

'KHK faciadır' ifadesi sonrası AKP'de tepkilerin odağı olan YİK üyesi Bülent Arınç, Habertürk canlı yayınında hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Bülent Arınç ve Gazeteci Nedim Şener arasında büyük bir gerginlik yaşandı. Haber Türk’te karşı karşıya gelen ikili biribir hakkında sert ifadeler kullandı.

ARINÇ: ŞENER BALYOZ VE ERGENEKON’UN İNTİKAMINI ALIYOR

Bülent Arınç Nedim Şener'e, “Ergenekon ve Balyoz’un intikamını almaya çalışıyor. 'KHK faciadır' ifadesi sonrası AKP'de tepkilerin odağı olan YİK üyesi Bülent Arınç, Habertürk canlı yayınında hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Arınç, Şener'in damadı FETÖ'den yargılanan damadı Ekrem Yeter'e ve Nazlı Ilıcak ile ilgili sözlerine tepki göstererek , "Nedim Şener hakkında zamanında olumlu düşüncelerim vardı, yanılmışım. Nedim Şener hakkında zamanında olumlu düşüncelerim vardı, yanılmışım. Haberal, Balbay, Erdem Gül, Berberoğlu hakkında olumlu konuştum. Bildiğim ve tanıdığım insanlara, gazetecilik mesleği adına sahip çıktım. 80 yaşındaki bir kadın gazeteci tahliye ediliyor, Nedim Şener dövünüyor. En azından bir gazetecilik dayanışması için bile arkadaşınıza bakmıyorsunuz. Nedim Şener, Ergenekon ve Balyoz’un intikamını almaya çalışıyor. Nedim Şener, ağırlaştırılmış müebbet aldımı zil takıp oynuyor, Yargıtay bozdumu ağlıyor.” Dedi

. Nedim Şener’in “Evinize temizliğe gelen daire başkanı kim? Pompacılık yaptığını belirttiğiniz Danıştay eski üyesi kim?” sorusuna Bülent Arınç, “KHK tam facia demiştim ama senin konuşman da tam facia” diye cevap verdi.

 

ŞENER: DARBE BAŞARI OLSAYDI ARINÇ’IN KONUMU DEĞİŞMEYECEKTİ

Nedim Şener ise Arınç’a çok sert yanıt verdi. Bülent Arınç’ın Ergenekon konusunda kendisine iftira attığını söyleyen Şener, Arınç’ın kendisine saldırmak için Nazlı Ilıcak’a sahip çıkma numarası yaptığını ifade etti.  Arınç’ın 2016’da paralel devlet mücadelesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bıraktığını belirten Şener; ''15 Temmuz 2016 darbe girişiminde herkes pozisyonu almıştı. Herkes nerde ne söyleceğini biliyordu. Darbe başarılı olsaydı bugün Bülent Arınç nerde olacaktı? Yine benzer bir konumda olacaktı muhtemelen’’ açıklamasında bulundu. Şener, “Bülent Arınç benim Ergenekon-Balyoz’un intikamını almak gibi bir düşüncede olduğum iftirasını atıyor. Öyle bir şey söz konusu değil. Bülent Arınç’ın içinde olduğu hükümet FETÖ’yle işbirliği yaparken, onların döneminde öldürülmüş gazeteci Hrant Dink cinayetini araştırdım ve FETÖ’nün parmağını ortaya çıkardığım için tutuklanmış ve cezaevine girmiş bir insanım…Öyle mağdur falan değilim, ağlanıp sızlanmıyorum.  Ben yaptığım her şeyi bilerek yaptım alnımın akıyla çıktım. Ogün FETÖ’yle mücadele ederken bana Ergenekoncu diyorlardı bugün hala mücadele ediyorum ve Aytuğ Atıcı gibi birileri çıkıp Ak Partilisin diyor. Arınç ve Aytuğ Atıcı gibiler arasında hiçbir fark yok. Karşısındakine bir iftira at etkisizleştir.15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Arınç yine aynı konumda olacaktı” dedi.

Etiketler :