Bulancak'ta üretip 10 ülkeye satıyorlar

Bulancak'ta üretip 10 ülkeye satıyorlar

Giresun'un Bulancak ilçesinde 9 yıl önce kurulan fabrikada üretilen konveyör sistemleri ve makineler üç kıtada 10 ülkeye ihraç ediliyor- Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar:- "Pazarlama faaliyetleriyle birlikte üretim sayımızı artırıp, ihracat yaptığımı

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Giresun'da 9 yıl önce kurulan fabrikada üretilen konveyör sistemleri ve makineler 10 ülkede alıcı buluyor.

Pazar araştırmalarında konveyör sistemleri (Yük ve gereçleri havadan veya yerden taşımaya yarayan aktarma mekanizması) alanında boşluk olduğunun belirlenmesiyle Bulancak ilçesinde kurulan fabrika, yurt içi satış ile yetinmedi. 9 yılda 10 ülkeye ihracat yapan firma istihdama da katkı sağlıyor.

Yakup Zere Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında yaptıkları araştırmaların ardından fabrika kurduklarını söyledi.

Yatırım yapmalarındaki en büyük etkenin ilçede istihdam sağlamak olduğuna dikkati çeken Yaşar, şu an fabrikada yaklaşık 100 kişinin çalıştığını belirtti.

Fabrikada konveyör, talaş imalat makineleri ve geri dönüşüm filtrasyon cihazı üretimi yaptıklarını anlatan Yaşar, müşteri portföyü arasında otomotiv sanayisi, savunma sanayisi, havacılık ve maden işletmelerinin bulunduğunu ifade etti.

Yaşar, ağırlıklı olarak İran, Rusya, Azerbaycan, Hollanda, Bulgaristan ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu ülkelere ihracat yaptıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Şu anda 10 ülkeye ihracat yapıyoruz. Pazarlama faaliyetleriyle birlikte üretim sayımızı artırıp, ihracat yaptığımız ülke sayısını ilk etapta 15'e çıkarmayı hedefliyoruz. İhracatımızı artırmak için dünyada kabul görmüş birçok makine fuarına katılıyoruz. Bu fuarlarda yaptığımız iş bağlantıları, ikili diyaloglar sayesinde ihracatı artıracağız."

Yurt dışına açılınca dolar ve avro üzerinden çalışıldığı için kazançlarının arttığını dile getiren Yaşar, ihracatın kendileri için avantaj olduğunu söyledi.

- "İhracatta avantaj sağlamak hedefindeyiz"

Kısa vadedeki palanlarının hem üretimi hem de istihdamı artırmak olduğuna dikkati çeken Yaşar, "İstihdam sayısını 150'ye çıkarmayı planlıyoruz. Karadeniz'deki istihdama katkı yapmayı amaçlıyoruz. Giresun 2. OSB'de arsa talebimiz var, bu talep olumlu karşılanırsa maliyetleri de düşürerek ihracat konusunda ciddi avantaj sağlamak hedefindeyiz." dedi.

Yaşar, savunma sanayisine yönelik de imalat yaptıklarını belirterek, "TAI gibi, Kale Havacılık gibi bu sektörde kendini kanıtlamış firmalara da satış yapıyoruz. Yakın vadede bu firmalara yaptığımız imalatları artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :