Buhari, Boko Haram'ın serbest bıraktığı kız öğrencilerle görüştü

Buhari, Boko Haram'ın serbest bıraktığı kız öğrencilerle görüştü

Buhari: "Örgütün elinde bulunan Hristiyan kız öğrencinin de serbest bırakılmasını sağlayacağım"

ABUJA (AA) - Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, iki gün önce Boko Haram'ın serbest bıraktığı kız öğrenciler ve aileleriyle buluşmasında, halen örgütün elinde bulunan Hristiyan kız öğrencinin de serbest bırakılmasını sağlayacağını belirtti.

Buhari, Devlet Başkanlığı konutunda, örgütün 19 Şubat'ta Yobe eyaletindeki bir okuldan kaçırarak iki gün önce serbest bıraktığı öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

Buhari, kız öğrencilerin kaçırılmasında hemen sonra hükümetin operasyon başlatılması için harekete geçtiğini belirtti.

Terör örgütünün kaçırdığı kızların kurtarılacağına dair sözünü hatırlatan Buhari, "Örgütün elinde bulunan Hristiyan kız öğrencinin de serbest bırakılmasını sağlayacağım." dedi.

Nijerya'da 19 Şubat'ta Boko Haram tarafından Yobe eyaletine bağlı Dapchi bölgesindeki kız okuluna baskın düzenlenmiş, 110 öğrencinin kaybolduğu bildirilmişti.

Örgüt, 21 Mart'ta kaçırdığı kız öğrencilerden 104'ünü serbest bırakırken, bir öğrenciyi de Hristiyan olduğu ve Müslüman olmayı kabul etmediği için serbest bırakmadığı açıklamıştı. Kaçırma sırasında öğrencilerden 5'i hayatını kaybetmişti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri yapmaya başlayan Boko Haram, 17 bin kişinin ölümüne neden oldu.

Çok sayıda askerin kaçırılmasından da sorumlu tutulan ve geçen yıldan bu yana eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydıran örgüt, son günlerde saldırılarının sayısını artırdı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :