Bugün yağışlı iller 29 Ağustos bugün yağış var mı?

Bugün yağışlı iller 29 Ağustos bugün yağış var mı?

Yağış tüm yurtta etkisini göstermekte. Yağışın görüldüğü illerde bugün de yağış bekleniyor. 29 Ağustos 2015'te yağış var mı?

Bugün yağışın olduğu iller meteoroloji tarafından açıklandı.

Meteoroloji Genel Müsürlüğü, 29 Ağustos 2015 tarihinde bazı yerlerde yağışın beklendiğini açıkladı. Yağışın beklendiği bölgeler, iller ve ilçeler detaylı olarak verildi. Bugün yağış var mı? 29 Ağustos 2015 tarihinde yağışın olduğu, beklendiği iller nereler? Bulunduğunun bölgede yağış bekleniyor mu? Kuvvetli yağış uyarı gelen iller açıklandı.

 

İşte il il hava durumu raporu, yağmurun beklendiği yerler....

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu çevrelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisini artırarak, saat 08:00'e kadar Ünye ve Fatsa ilçeleri başta olmak üzere ilin batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

 

Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla devam eden yağışların ise Trabzon'un doğusu ile Rize'nin batı kesimlerinde saat 09:00'a kadar yerel olarak kuvvetli olması beklendiği belirtildi. Uyarıda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (heyelan, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

METEOROLOJİ VATANDAŞLARI UYARDI

 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize, Artvin, Ağrı, Kars, Iğdır, Erzurum ve Ardahan'da yaşayan vatandaşları kuvvetli yağış konusunda uyardı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçeleri, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel,  su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir." dendi.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

 

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bursa, İstanbul, Kırklareli ve Sakarya'da az bulutlu ve açık bir hava yaşanması bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Bursa'da 33, Sakarya ve İstanbul'da 31, Kocaeli'de ise 32 derece olması bekleniyor.

 

Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Afyonkarahisar, Aydın, İzmir ve Kütahya'da az bulutlu ve açık bir hava yaşanması bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının; İzmir'de 35, Aydın'da 39, Afyonkarahisar'da 28 ve Kütahya'da 29 derece olması bekleniyor.

 

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Adana'da parçalı ve az bulutlu, Antalya, Burdur ve Hatay'da ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Adana ve Mersin'de 35, Burdur'da 33, Antalya'da 37 derece olması bekleniyor.

 

İç Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ankara, Konya, Eskişehir ve Sivas'ta parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Ankara'da 29, Eskişehir'de 30, Konya'da 28, Sivas'ta 26 derece olması bekleniyor.

 

Karadeniz Bölgesi'nin bölümlerine baktığımızda ise Batı Karadeniz Bölümü'nde hava durumunun az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölümleri'nde ise parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçelerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Bolu, Bartın ve Zonguldak'ta az bulutlu ve açık, Sinop ve Çorum'da parçalı bulutlu, Giresun, Samsun ve Trabzon'da ise parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Samsun ve Bolu'da 28, Bartın'da 30, Çorum ve Sinop'ta 27, Zonguldak ve Trabzon'da 26, Giresun'da ise 25 derece olması bekleniyor.

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Erzurum'da parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı , Elazığ, Malatya ve Tunceli'de ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının Erzurum'da 22, Tunceli'de 31, Elazığ ve Malatya'da ise 32 derece olması bekleniyor.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Siirt'te bugün az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Diyarbakır'da 36, Gaziantep'te 34, Mardin'de 32, Şanlıurfa'da 36 derece olması bekleniyor.

 

 

Hava tahmin ve raporları, belirli bir yerde ve zamandaki hava durumu ile ilgili olarak ilgili meteoroloji birimleri tarafından yayımlanan bilgiler. Hava tahmini, çeşitli verilerin analiz edilmesi ile belirli bir hava sahasında "gelecekte" hava durumunun nasıl olacağına dair yapılan çıkarımlardır. Hava raporu ise çeşitli gözlem (rasat) ve ölçümler sonucunda "şimdiki" (güncel) hava durumunun nasıl olduğuna dair yayımlanan bilgilerdir.