"Bugün olsa yine giderim"

"Bugün olsa yine giderim"

Çorum'un Kargı ilçesindeki bir camide imamlık yapan ve FETÖ darbe girişimini engellemek amacıyla Ankara'ya giderek tankların önünde duran Ahmet Deler, kaymakamlık tarafından plaketle onurlandırıldı- Deler: - "Allah devletimize zeval vermesin. Bugün olsa

ÇORUM (AA) - HALİL İBRAHİM EFE/GAZİ NOGAY - Çorum'un Kargı ilçesindeki bir camide imamlık yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla Ankara'ya giderek tankların önünde duran Ahmet Deler, "Allah devletimize zeval vermesin. Bugün olsa yine giderim." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz Cuma akşamı, imam olarak görev yaptığı Kargı ilçesindeki Kadılar Camisi'nde yatsı namazını kıldırdıktan sonra evine giden Deler, darbe girişimini ailesinden öğrendi.

Darbe girişimini engellemek ve protesto etmek amacıyla otomobiliyle yaklaşık 4 saat mesafedeki Ankara'ya hareket eden Deler, Ulus'taki TRT binası önüne geldi. Burada darbe girişimine engel olmak isteyen bazı vatandaşlarla bir tankın önünde duran Deler'in yanındaki iki kişi, askerler tarafından açılan ateşle vuruldu. Askerlerin ateşine rağmen geri adım atmayan Deler, kalabalık bir grupla tankın üzerine çıkarak askerleri etkisiz hale getirmeyi başardı.

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından ilçeye dönen ve görevine devam eden Deler, ailesiyle her akşam belediye önündeki "demokrasi nöbetine" katılıyor.

Vatandaşlardan da yoğun ilgi gören İmam Deler'e, demokrasi mücadelesinden dolayı Kaymakam Ali Erdoğan tarafından ilçe halkı adına plaket verildi.

- "Bugün olsa yine giderim"

Darbe girişimi sırasında yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Deler, FETÖ'nün darbe girişimine kalkıştığı sırada camide yatsı namazını kıldırdığını, namazın ardından evine gittiğini, darbe girişimini öğrenince çok üzüldüğünü ve sinirlendiğini söyledi.

Çocuklarına "Ne yapalım?" diye sorduğunu, onların da "Baba halk sokağa iniyor, biz de gidelim, engelleyelim" dediklerini dile getiren Deler, şöyle devam etti:

"Hemen ailece otomobilimize bindik ama sonra ailemi korumak adına onları götürmemeye karar verdim. Bir benzinlikten yakıt aldıktan sonra tek başıma ilçemize 4 saat mesafedeki Ankara'ya doğru yola çıktım. Yol üzerindeki tüm tesisler kapalıydı. Ankara'ya gidemezsem İstanbul'a gitmeyi düşündüm ancak bir şekilde Ankara'ya ulaştım. Ulus'taki TRT binasının önüne gittim. Tanklar yolları kapatmıştı. Vatandaşlar darbe girişimini engellemek için oradaydı. Yanımdaki tanımadığım kişilerle hareket halindeki bir tankın önünde durduk. Bizi görünce tank durdu. Yanındaki askerler yoldan çekilmemizi söyledi. Yanımdakilerle 'bizi vurmadan geçemezsiniz' dedik. Sonra askerler üzerimize ateş açtı. Yanımdaki iki kişi vuruldu. O sırada yerden bir sopa buldum. Kalabalık grupla tankın üzerine gittik. Bazı askerlere sopayla vurdum. Halk tankın etrafını sarmıştı zaten. Oradaki askerleri etkisiz hale getirdik."

Daha sonra TRT binası önünde beklemeye başladığını belirten Deler, "TRT'deki darbeci askerler de dışarı çıkarılınca amacımıza ulaştık. Diğer bölgelerden de halkın başarılı olduğunu duyunca sevindik. Ertesi gün evime döndüm. Allah devletimize zeval vermesin. Bugün olsa yine giderim." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :