Buğday yetiştiren belediyeden yoksula ücretsiz ekmek

Buğday yetiştiren belediyeden yoksula ücretsiz ekmek

Beyşehir Belediyesinin, kendisine ait tarım arazisinde yaptırdığı buğday ekimini değerlendirerek, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek dağıtacağı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, köy ve beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerindeki kapanan muhtarlık ve belde belediye başkanlıklarına ait mal varlıklarının Beyşehir Belediyesine geçtiğini hatırlattı. 

 Belediyeye geçen mal varlıkları arasında bu mahallelerin sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri de olduğunu ifade eden Özaltun, şunları kaydetti: 

"Bu tarım alanlarını ihale yoluyla çiftçilik yapan ya da yapmak isteyenlere kiraya verdik. Talip çıkmayan yerleri de belediye olarak kendimiz ektik. Buğday ekili bu arazilerimizde hasat sezonunun tamamlanmasıyla  elde ettiğimiz ürünü Doğanbey Mahallemizdeki un tesislerimizde un haline getiriyoruz. Bu unları belediye olarak anlaşma yapacağımız bir fırında ekmek haline dönüştürerek ilçemizdeki ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerimize dağıtmayı planlıyoruz. Böylece, evine ekmek alamayacak durumdaki insanımızın da bu ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz."