Buğday Pazarı Projesinde  Sona gelindi

Buğday Pazarı Projesinde Sona gelindi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tarihi Buğday Pazarı projesinde sona yaklaşılıyor.

2014 yılında projelendirilen, Tarihi Bedesten Çarşısı’nın güneybatısında yer alan Tarihi Buğday Pazarı Projesi’nde son çalışmalar tamamlanıyor. Konya tarihine değer katacak önemli bir proje olan Buğday Pazar projesi, 800 araçlık katlı otopark, Tarım Tarihi Müzesi, iş yerleri ve meydan bulunuyor.

ESKİ BUĞDAY PAZARI YENİDEN HAYAT KAZANDI

Bedesten güney batısında yer alan Eski Buğday Pazarı’nda yer alan birçok işyerinin kullanılmaması viraneyi andırırken aynı zamanda şehrin görüntüsüne de zarar veriyordu. 2014 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin alanı projelendirmesiyle birlikte yepyeni ve modern bir çarşı ortaya çıkartıldı. Süregelen zaman içinde proje için ilk kazma vuruldu ve çalışmalar hızla başladı. Gelinen süre içinde Eski Buğday Pazarı’nın görüntüsünden eser kalmadı ve yerine modern, sağlıklı ve alışveriş hayatına yeni boyut getirecek proje ortaya çıktı. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Tarihi Buğday Pazarı Projesinde son çalışmalar yapılıyor. Alınan bilgilere göre, projenin yüzde 90’ının tamamlandığı, proje ise önümüzdeki yaz aylarında açılışı yapılacağı öğrenildi. Projede 800 araçlık, 2 katlı yer altı otoparkı, 64 zemin dükkanı, Tarım Tarihi Müzesi ve ortada meydan bulunuyor.

tarihi-bugday-(5).jpg

ÇARŞIYA YENİ BEREKET

Konya’ya yapılan dev eserler arasında olan Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı projesi aynı zamanda bölgeye canlılık getireceği bekleniyor. Uzun süre proje aşamasında olan Osmanlı Buğday Pazarı, Anıtlar Kurulu  tarafından yapılan inceleme ve tespitlerle onay verildi. İlgili makamlardan izinlerin çıkmasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi yaklaşık iki yıl önce inşaat çalışmasını başlatmıştı. Otoparkın bitmesinin ardından projenin üst kısmı olan iş yerlerinin yapımına başlandı.

ESNAFLAR BİR AN ÖNCE AÇILMASINI İSTİYOR

Projenin uzun sürmesi ve inşaat çalışmalarının devam etmesi ise bölge esnafını birçok noktada zor durumda bıraktı. Projenin güzel olduğunu fakat gelinen süreçte zaman zaman sekteye uğradığını söyleyen bölge esnafı, açılışı büyük bir umutla beklediklerini ifade ettiler.  İnşaatın başlamasıyla birlikte inşaatın bitmesini büyük bir umutla bekleyen çevre esnafı, belediyelerden bazı konularda yardım istediler. Koruma bariyerlerinden arta kalan yerlerin Meram Belediyesi tarafından asfaltlanmasını isteyen esnaflar inşaatın bitişine kadar toprak bölgelerin asfalt yapılmasını dile getirdiler. Otopark ve Buğday Pazarı’nın açılmasıyla bölgenin bereketleneceğini de belirten esnaflar büyük bir umutla Osmanlı Buğday Pazarı’nın açılmasını bekliyorlar. Servet R. Çolak-Memleket

tarihi-bugday-(2).jpg

 

-