Budapeşte'ye Yapılması Planlanan Cami

Budapeşte'ye Yapılması Planlanan Cami

Macar İslam Cemiyeti Başkanı Bolek: - "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapmayı planladığı camiyi destekliyoruz"

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan hükümeti tarafından ülkede yaşayan Müslümanların resmi temsilcisi olarak kabul edilen Macar İslam Cemiyeti, Türkiye tarafından Budapeşte'de cami yapılması planına destek verdi.

Macar İslam Cemiyeti Başkanı Zoltan Bolek, ülkede yaşayan Müslümanların genellikle kiraladıkları apartman dairelerinde ya da ofislerde ibadetlerini yapmaya çalıştıklarını belirtti. 

Zoltan Bolek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yapmayı planladığı camiyi destekliyoruz" dedi.

Macaristan'da çok sayıda Müslüman yaşadığını hatırlatan Bolek, "Macar Müslümanlar olarak Budapeşte'de bir caminin yapılmasını uzun yıllardır bekliyorduk. Buraya sadece cami değil, Müslümanların ihtiyaç duyduğu, içinde kütüphane ve okulun da bulunduğu bir İslam Kültür Merkezi kurulmalı" diye konuştu.

Macar İslam Cemiyeti olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Zoltan Bolek, "Türkiye'nin özellikle Balkanlar'da çok güzel projeleri var. Orada yapılan kültür merkezlerini, camileri bizzat gördüm. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk hükümet yetkililerine hem bu projelerden dolayı hem de Budapeşte'de yapılacak olan camiden dolayı teşekkür ediyorum. Biz Macar Müslümanlar olarak İslam ümmetine dahiliz. Türk kardeşlerimizle hem aynı dine mensubuz hem de aynı ırktan geliyoruz" şeklinde konuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, konuyla ilgili, "Macaristan'da eğitim gören çok sayıda yabancı öğrenci var. Bu öğrencilerin ibadetlerini yerine getirebilecek yerleri yok. Bu öğrenciler yüksek miktarlarda okul ücreti ödüyor. Bu konu resmi olarak görüşülmedi ama görüşülmeli" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı