Budapeşte'de ''Kanuni Sultan Süleyman'' sergisi

Budapeşte'de ''Kanuni Sultan Süleyman'' sergisi

BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde, ''Kanuni Sultan Süleyman’ın Szabadbattyan Ziyareti'' isimli sergi açıldı.Szabadbattyan Belediye Başkanı...

BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde, ''Kanuni Sultan Süleyman’ın Szabadbattyan Ziyareti'' isimli sergi açıldı.

Szabadbattyan Belediye Başkanı Istvan Polyak’ın, Osmanlı dönemindeki Szabadbattyan’ı ve Kanuni Sultan Süleyman’ın Szabadbattyan şehri ziyaretini ele alan resim sergisi Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı tarafından açıldı.

Başkent Budapeşte'de faaliyet gösteren Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen sergi açılışına çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Fakılı, burada yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Polyak'ın resim sergisini çok başarılı bulduğunu belirterek, ''Sayın Belediye Başkanının resimleri gerçekten çok güzel. Başarılı ressamlar için eline fırça yakışıyor denilir. Sayın Polyak, belediye başkanlığının yanı sıra çok başarılı bir sanat da icra ediyor. Szabadbattyan'da beraber yaşadığımız dönemleri canlandıran resimler de yapmış. Kendisine çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Szabadbattyan şehrinde Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerin bulunduğunu belirten Polyak ise özellikle tarihi kulenin hem Türk hem de Macarlar için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Polyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise sergisine yer veren Budapeşte Yunus Emre Enstitüsüne müteşekkir olduğunu belirterek, ''1543 yılı bizim için çok önemli bir tarih. Çünkü Muhteşem Süleyman bu tarihte ordusuyla beraber bizim şehrimizden geçti. Resimlerimden birisi de bu anı anlatıyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın vefatının 450'inci yıl dönümü dolayısıyla eylül ayının başlarında Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Macaristan'ı ziyaret edecek. Bu tabloyu Sayın Cumhurbaşkanına hediye etmek istiyoruz. Kendileri şehrimizi ziyaret ederse bu bizi ayrıca mutlu eder ama eğer vakitleri müsaade etmezse bu tabloyu uygun görülen bir yerde kendisine hediye etmek isteriz. Bundan büyük onur duyarız.'' ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :