"Bu vatana bu can feda"

"Bu vatana bu can feda"

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan vatandaşlar, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi- Yrd. Doç. Dr. Sezgin Demir:- "Biz bir çadır devleti değiliz, olmayacağız. Dizayn edilen bir devlet de ol

ELAZIĞ (AA) - RAMAZAN KAYA - Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan vatandaşlar, PKK terör örgütüne tepki gösterdi.

PKK'lı teröristlerce 18 Ağustos'ta bomba yüklü araçla düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu saldırıda yaralanan iki çocuk babası Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezgin Demir (35) terörü lanetledi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 ay önce Aksaray Üniversitesinden Fırat Üniversitesine geçiş yaptığını söyledi.

Terör saldırısının yaşandığı gün kızı Elif Demir'in ilkokula kaydını yaptırmak için okula gittiğini belirten Demir, İl Emniyet Müdürlüğünün karşısında bulunan Çayda Çıra Kavşağı'nda aracıyla dönüş sırasında patlamanın meydana geldiğini dile getirdi.

Patlama anında önündeki tıra çarptığını sandığını ifade eden Demir, "Aracı durdurunca emniyet binasındaki siyah dumanı gördüm, çığılıkları duydum. O sıra bomba olduğunu anladım." dedi.

Yardım etmek istediğini fakat sağ koluna saplanmış 7-8 santimetre boyunda bir cam parçası olduğunu fark ettiğini aktaran Demir, ardından vatandaşların yardımı sayesinde hastaneye götürüldüğünü kaydetti.

- "Çok kişinin hayatını kurtardı"

Demir, patlama anında sağ tarafında bulunan tırın çok kişinin hayatını kurtardığına dikkati çekerek, "Patlayan araç da tırın sağ tarafındaydı. İnanın o tır çoğu kişiyi korudu çünkü cisimlerin bize doğru gelmesini gelmemesine o siper oldu. Tır şoförünün durumu da ciddiymiş, inşallah Allah çocuklarına bağışlar, çok kişinin hayatını kurtardı." diye konuştu.

Demir, bütün çabalarının çocuklarının daha güzel bir ülkede yaşamaları olduğunu vurguladı.

Sezgin Demir, "Biz bir çadır devleti değiliz, olmayacağız. Dizayn edilen bir devlet de olmayacağız. İnşallah başaramayacaklar. Dua etmekten başka bir çaremiz yok. Mücadele ve dua edeceğiz." dedi.

- "Uçaktan bomba attılar zannettim"

İl Özel İdaresinden bir ay önce emekli olduğunu belirten Seyfettin Aydemir, terör saldırısının yaşandığı gün, satın aldığı evin tapu işlemlerini Elazığ Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürlüğünde tamamladıktan sonra şehir merkezine doğru yola çıktığını belirtti.

Çayda Çıra Kavşağı'ndaki trafik ışıklarına geldiklerinde terör saldırısını gerçekleştiren beyaz minibüsü gördüğünü ifade eden Aydemir, "Biz kavşaktan dönünce iki saniye sürmedi büyük bir patlama oldu. Toprak ve taşlar havada uçuşuyordu. Araba birden durdu, çalışmadı. Döndüm İl Emniyet Müdürlüğü binasına baktım, yanımdaki arkadaşım, 'ne oldu diye sordu?'. Ben dedim ki 'uçaktan bomba attılar.' Ben öyle düşündüm." diye konuştu.

Saldırıda sol kolundaki damarın kesildiğini, ilk anda kanayan yere eliyle baskı yaptığını dile getiren Aydemir, şunları söyledi:

"Her şeyin bittiği andır, Allah böyle takdir etmiş' dedim. İçimden kelime-i tevhid getirmeye başladım. O anda arabanın camındaki bezi fark ettim, onu alıp koluma bastım. Arka camda Türk bayrağı duruyordu, o aklıma geldi, onu alıp koluma sardım."

- "Şehit olamadım"

Yoldan geçen bir ailenin arabasıyla kendisini Fırat Üniversitesi Hastanesine götürdüğünü anlatan Aydemir, o andan sonrasını hatırlamadığını söyledi.

Doktorların 1-2 dakika daha geç gelmesi durumunda kan kaybından öleceğini kendisine söylediğini belirten Aydemir, şehit olmayı çok istediği için ameliyatın ardından gözlerini açtığında ilk olarak "şehit olamadım." dediğini aktardı.

- "Allah'ın izniyle bunları temizleyeceğiz"

Terör örgütlerinin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını vurgulayan Aydemir, bu vatan için canını seve seve verecek milyonlarca insan olduğunu belirtti.

Aydemir, terör örgütü PKK'nın karşılarına çıkıp erkekçe savaşmak yerine kalleşçe saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Kolundan yaralanan Aydemir, "Bu vatana binlerce kol feda olsun. Bu vatan için canını verecek dünya kadar insan var. Benim 4 tane çocuğum var, yetişip geliyor. Bu vatanı bunlara yedirmeyeceğiz. Allah'ın izniyle bunları temizleyeceğiz. Herkes huzura kavuşacak. Bu vatana, bu can feda." diye konuştu.

- "Kardeşliği bozamayacaklar"

PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği bombalı saldırıya tepki gösteren Mustafa Akpınar da Elazığ'da 60 yıldır esnaflık yaptığını söyledi.

Kentte bugüne kadar böyle büyük bir terör olayına tanık olmadığını dile getiren Akpınar, saldırıyı gerçekleştiren PKK'nın dış güçlerin taşeronu olduğunu belirtti.

Bunların hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını kaydeden Akpınar, yüzyıllardır kardeş olarak bir arada yaşadıklarına değinerek, "Alevi, Sünni, Kürt ve Zaza komşularım ve müşterilerim var. Bizim temelimizi bozmaya bunların gücü yetmeyecek inşallah. Bu kardeşliği bozamayacaklar." dedi.

Esnaf Bedri Aydoğdu ise bu güzel ülkede yaşayan insanların terör saldırıları sonucu hayattan kopmalarının kendilerini çok üzdüğünü aktardı.

Tüm yaşananlara rağmen dimdik ayakta olduklarına dikkati çeken Aydoğdu, bu milleti kimsenin bölemeyeceğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :