Bu sendikanın yöneticilerinin tamamı kadın

Bu sendikanın yöneticilerinin tamamı kadın

Kayseri'de, yönetici ve delegeleri kadınlardan oluşan Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası kuruldu

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, yönetici ve delegelerinin tamamını kadınların oluşturduğu Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası kuruldu.

Tüm-İş Konfederasyonuna bağlı Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası Başkanı Tuğba Altunbaş, konfederasyon binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 kişilik yönetim kurulu ile 60 delegenin kadınlardan oluştuğunu belirtti.

İş gücüne katılan kadınların sayısının düşük olduğuna dikkati çeken Altunbaş, şöyle konuştu:

"Türkiye, kadın istihdamında Avrupa sonuncusu. Kadınlar için istatistikler yüz güldürmüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 verilerine göre, Türkiye'de her 100 kadından 37'si kendilerini yaşadıkları çevrede güvende hissetmiyor. Biz kadınların çok çalışması gerekli. Tüm-İş Konfederasyonuna bağlı Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası olarak bu bilinçle hareket eden, yöneticilerinin ve delegelerinin tamamı bayanlardan oluşan bir sendikayız. Alanımız, sağlık ve sosyal hizmetler. Bizler, kadınlarla ilgili her konuda kanaat bildirmekten ve çalışma yapmaktan geri durmayacağız. Kadın, emeğini sevgi ile verir. Gidilecek yolumuz uzun. Soluğumuz var, gücümüz var, yeter ki boş sözlerle zamanımız çalınmasın."

Altunbaş, sendikalarına erkeklerin de üye olabileceğini söyledi.

Başkan Yardımcısı Derya Cihan da sendikanın zamanla güçleneceğini belirterek, "Kadınlar, her alanda olduğu gibi sendikalarda da yer almalı. Bunu yapma amacımız, sendikacılıkta kadının yerinin sadece sekreterlik olmasından çıkması." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :