"Bu milletin hakkını ödeyemeyiz"’

"Bu milletin hakkını ödeyemeyiz"’

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz: - "Tarihi kahramanlıklarla dolu bu millete ne yapılsa azdır. Bu milletin hakkını ödeyemeyiz"

MİSSİSSAUGA (AA) - AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Tarihi kahramanlıklarla dolu bu millete ne yapılsa azdır. Bu milletin hakkını ödeyemeyiz’’ dedi.

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti Kanada Seçim Koordinasyon Merkezinin davetlisi olarak Kanada’ya gelen Açıkgöz, Anadolu İslam Kültür Merkezi’nde Türk toplumuna hitap etti.

Açıkgöz, "O kadar onurlu, aziz ve şerefli bir milletsiniz ki ne kadar övünseniz azdır. 1071’de bu coğrafyaya girdiğimizden beri kahramanlıklarla doluyuz. Bizde bir tabir var, ‘anamı sırtımda hacca götürsem hakkını ödeyemem’ diye. Biz bu milleti sırtımızda hacca götürsek hakkını ödeyemeyiz.’’ diye konuştu.

- "Gece-gündüz çalışılıyor"

Millete hizmet için gece-gündüz çalışıldığını anlatan Açıkgöz, ‘’Köprüler, yollar yapılıyor. Abdülhamid Han’ın rüyasını gerçekleştirdik. Boğazın altından dört şeritli yol geçirdik. Ekonomimiz gümbür gümbür geliyor. Bunların telaşı, büyüyen Türkiye.’’ dedi.

Açıkgöz, daha önce pastadan düşen kırıntılara talip olan bir Türkiye varken, bugün pastaya kaşığı daldıran bir Türkiye olduğunu anlattığı konuşmasında şunları söyledi:

‘’Avrupa’nın da Amerika’nın da endişesi, büyüyen Türkiye. Bizim tek kaygımız, ümmet şuurunun hayata geçmesi. Farklı görüşlerimiz, farklı yapılanmalarımız olabilir ama, bizim çatı dediğimiz Ümmet-i Muhammed bilincinin acilen yerleşmesi lazım. Bunu sadece burası için değil, bütün İslam ülkeleri için söylüyorum. Hazret-i Ömer zamanındaki gibi tek bir İslam ülkesi olduğumuz, birliğin ve beraberliğin olduğu zamanlar oldu. Ama biz çok çabuk deforme olduk. Osmanlı zamanında Kur’an ve sünnete bağlı nesiller, dünyaya huzur ve barış getirdiler. Ama bizim önce gönüllerimizi, sonra da sınırlarımızı böldüler. Ama Allah’a hamd olsun Cumhurbaşkanımız, gönlü çok geniş ve Ümmet-i Muhammed için çırpınan bir insan. Bizim çatımızı sağlam tutmamız, ümmet bilincinde birleşmemiz lazım.’’

Açıkgöz, "Anayasa değişikliği referandumu, siyasi bir seçim halinden çıkarak ülke ve memleket meselesi ile devletin bekası meselesi haline geldi. Çanakkale’de nasıl yedi düvele karşı savaştıysak, İstiklal Savaşı’nda nasıl yedi düvel bir araya gelip saldırdıysa, inanın bugün de aynı saldırı altındayız. Gezi olayları ile başladılar. Hala da devam ediyor. Çanakkale’de verdiğimiz mücadele, Çanakkale’deki saldırı devam ediyor. Ama bizim bir gücümüz var. Bu milletin birlik-beraberlik gibi bir gücü var. Bu gücü asla kaybetmeyeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :