Bu maç can yakar

Bu maç can yakar

Atiker Konyaspor, Süper Lig’in 24. haftasında 4 Mart Pazar günü saat 16.00’da Evkur Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak.

Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak maçı Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk’ün yardımcılıklarını Uygar Bebek ve Erkan Akbulut yaparken, maçın dördüncü hakemi Abdülkadir Bitigen olacak.

KONYASPOR İÇİN ÇOK KRİTİK MAÇ

Süper Lig’de geride kalan haftalarda 21 puan toplayarak küme düşme potasından bir türlü çıkamayan Atiker Konyaspor açısından maç son derece kritik. Yeşil-beyazlıların alt sıralardan çıkmak ve özgüven kazanmak adına maçı mutlak kazanması gerekiyor. Önümüzdeki hafta Galatasaray’la zorlu bir maça çıkacağı düşünüldüğünde temsilcimizin haftayı mutlak 3 puanla kapatması gerekiyor.

ÖZDİLEK’İN GELECEĞİ SORGULANACAK

Başarısız sonuçların devam etmesi üzerine bu hafta takım kaptanı Ali Çamdalı’nın sözleşmesini fesheden Atiker Konyaspor’da Evkur Yeni Malatyaspor maçı Teknik Direktör Mehmet Özdilek’in takımdaki geleceği açısından da hayli önem taşıyor. Olası yenilgi durumunda Özdilek’in  yeşil-beyazlı takımdaki geleceğinin ciddi olarak sorgulanacağı belirtiliyor.

MALATYASPOR RAHAT
Evkur Yeni Malatyaspor, süper Lig’de geride kalan 23 haftalık bölümde 31 puan toplayarak küme düşme potasından kısmen uzaklaşarak rahatladı. Sarı-kırmızılı ekip Konyaspor maçına, üzerinde çok baskı olmadan çıkacak. Sarı-kırmızılılarda Konya deplasmanında öncelikli hedef 1 puan olacak.

İLK MAÇTA 1 PUAN ALMIŞTI

Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor’la Süper Lig’in ilk haftasında oynanan maçta rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı. Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan maçta 21. dakikada Patrick Eze’nin golüyle 1-0 öne geçen yeşil-beyazlılar, 70. dakikada Aytaç Kara’nın golüne engel olamamış ve maç 1-1 sona ermişti. Bugüne kadar deplasmanlarda; 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 4 puan çıkarabilen yeşil-beyazlılar, ilk deplasman puanını Malatya’dan almıştı.

KONYASPOR YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA: BAŞLANGIÇ OLACAK

Zorlu maç öncesi Atiker Konyaspor’da özellikle karşılaşmayı yönetecek Ümit Öztürk’e mesaj geldi. Yapılan açıklamada “Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu sıkıntıları omuz omuza vererek birlikte aşacağız, birlikte başaracağız. Konyaspor büyük bir camia. Geçmişte benzer durumlarla karşılaşmış ama birçoğunda bu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Şimdi yeni bir başlangıç yapmak için önümüzde zorlu bir karşılaşma var. Oyuncularımızın üstün gayreti, taraftarımızın desteğiyle Pazar saat 16.00’da oynayacağımız maçtan alnımızın akıyla çıkacağımızdan şüphemiz yok. Malatyaspor’u yenip hepimiz için bambaşka bir sayfa açmak istiyoruz. Bu sene hakem hatalarından canımız çok yandı. Birçok maçta skoru direkt etkileyen kararlar yüzünden puan kayıpları yaşadık. Ne biz bu durumdan şikâyetçi olalım ne de rakiplerimiz. Bu yüzden herkesin azami derecede dikkatli olma zorunluluğu bulunmaktadır. Artık ligin boyu kısaldı. Yapılacak her hata sıralamaları doğrudan değiştirecek ve bu kulüplerin, şehirlerin kaderini etkileyecek. Dolayısıyla hiç kimsenin hata yapma lüksü kalmamıştır” denildi.

TARAFTARLARA ÇAĞRI

Zorlu maç öncesi taraftarlara da çağrıda bulunulan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Hafta içinde yaptığımız açıklamalarda olduğu gibi müsabakanın gelirinin tamamını Mehmetçik Vakfı’na bağışlıyoruz. Bu vesileyle Konyaspor passolig kartı bulunan 125 bin sporseverden, hem takımıza hem de Afrin’de vatanımızın bekası için çarpışan Mehmetçiğimize destek olmak isteyenleri Büyükşehir Belediye Stadyumu’na davet ediyoruz. Bulunduğumuz durumdan çıkabilmemiz ve üst sıralara tırmanabilmemiz için skor ne olursa olsun müsabakanın sonuna kadar taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu maç bizim için yeni bir başlangıç olacak.”