Bu kış da Konya ya bağlı ilçe ve mahallerinden misafirlerimiz var!

Bu kış da Konya ya bağlı ilçe ve mahallerinden misafirlerimiz var!

İhtiyacı gören ve ihtiyaçlar için seferber olan Dost Eli Derneği geçtiğimiz günlerde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlattığı “ Kış Gelmeden Kapıları Siz Çalın” isimli programının ardından şimdide soğuk kış günlerinde çocuklar için çalışma başlattı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Hüseyin Aybilek, “Konya merkezinde; soğuk kış günlerinde kısıtlı imkânlarla zor şartlar altında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kış mevsiminin başladığı günden bu yana öncelikli olarak kaban- bot kışlık kıyafet desteği sağlamaktayız. Bu çalışmamız yarıyıl tatilinin de gelmesiyle farklı bir etkinlik kazandı Konya merkezine bağlı ilçe ve mahallelerde bulunan ihtiyaç sahibi çocukları Konya ya davet ederek kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yarıyıl tatili olması sebebi ile karne hediyeleri vererek çocukların motivasyonun artması ve geleceğin bilgi toplumun oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Öyle ki ilçe ve köylerden gelen çocuklar arasında Konya ya ilk defa gelenler bulunmaktadır. Bu sebeple çocuklarımızı Konya ya davet edip Konya şehir turu ile şehrin medeniyeti, kültürü, zengin tarihi tanıtılıyor ve Konya’ya özgü yemekler ikram ediliyor. Bu anlamlı çalışma ile de kısıtlı imkânlarla yaşayan ve öğrenim gören çocuklara,  küçük dünyalarında yeni kapılar aralanıyor” dedi.

Ayrıca Aybilek bu anlamlı çalışmaya geleceğin bilgi toplumunun oluşmasına destek veren, çocukların sahipsiz ve kimsesiz olmadığını gösteren bağışçılara çocuklar adına teşekkürlerini iletti. Destek vermek isteyen bağışçıların 444 42 05 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabileceklerini belirtti.