Bu kadınlar günde 3 ton çöp topluyor

Bu kadınlar günde 3 ton çöp topluyor

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesinin 2 kadından oluşan çöp toplama ekibi, çalışma azimleriyle örnek oluyor- Kendi tercihleri olan Eskişehirspor'un renkleri siyah-kırmızılı kıyafetleri giyip kullandıkları kamyonetle gün boyu kentin cadde ve sokaklarını do

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehir merkez Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde 2 kadından oluşan çöp toplama ekibi, erkeklere taş çıkartan çalışma azimleriyle dikkati çekiyor.

Odunpazarı Belediyesinde görevli evli ve iki çocuk anneleri Aysun Tabak (44) ile Müesser Acar'dan (44) oluşan ekip, kullandıkları kamyonetleriyle kent merkezinde çöp topluyor.

Tabak ve Acar'ın sabah 08.00'de başlayan mesaileri 17.00'de sona eriyor. Özel tasarlanan, Eskişehirspor'un renklerini taşıyan siyah-kırmızı kıyafetleri ile dikkati çeken Tabak ve Acar, günde ortalama 3 ton çöp toplayıp, kadınların çalışma azimlerini herkese gösteriyor.

- "Kadınlar istediğinde her işi yapabilir"

Kamyonetin şoförlüğünü de yapan Aysun Tabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce başladığı temizlik görevinin yanında aracı da kullandığını kaydetti.

Görevlerini iki kadın olarak sürdürdüklerini ifade eden Tabak, şöyle konuştu:

"Ailem önceleri 'acaba yapabilir misin' diye düşündü. Şimdi bana destek oluyorlar. Bizim çöpleri aldığımızı gören vatandaş ve esnaf şaşırıyordu. Şimdilerde herkes alıştı. Kent merkezinde çarşı bölgesinde görevliyiz. Zamansız çıkartılan çöpleri alıp, Hamamyolu Caddesi'ndeki küçük kovaları aracımıza boşaltıyoruz. Günde ortalama 3 ton çöp topluyoruz. Kadınların neler yapabileceğini gösteriyoruz. Her kadın istediğinde her işi yapabilir."

Tabak, kendilerine özel kıyafetleri olduğunu belirterek, "Siyah-kırmızılı renkleri özellikle seçtik. Eskişehirspor'un renklerini üzerimizde taşıyoruz. Şehir dışından gelenler bizi görünce hayretle bakıyor. Bizimle fotoğraf çektiriyorlar." diye konuştu.

Müesser Acar ise 4 yıl önce başladığı işini severek ve azimle yaptığı için zorlanmadığının altını çizdi.

Ekip arkadaşı aracı kullanırken kendisinin çöpleri topladığını anlatan Acar, "Erkeklerin yaptığının aynısını yapıyoruz. Azimle ve severek yaptığımızdan zorlanmıyoruz. Şikayetçi değiliz. İlk dönemlerde bizi yadırgıyorlardı. Şimdilerde herkes alıştı. Bizimle fotoğraf çektiren çok oluyor. Kadınlar istedikten sonra yapamayacağı, başaramayacağı yok." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :