'Bu istihdam terör örgütünün gözüne battı'

'Bu istihdam terör örgütünün gözüne battı'

Siirt'in Kemerli köyünde süt ve süt ürünleri fabrikası kuran ve PKK'lı teröristlerce evinin önünde katledilen iş adamı Mehmet Salih Arslan'ın yakınları teröre tepkisini dile getirdi.

Siirt'in Kemerli köyünde PKK'lı teröristlerce katledilen iş adamı Mehmet Salih Arslan'ın (62) yakınları teröre tepkili.

Kemerli köyü, kurduğu süt ve süt ürünleri fabrikası ile çok sayıda kişiye istihdam sağlayan iş adamı Arslan'ın katledilmesinin acısını yaşıyor.

Taziye ziyaretlerinin devam ettiği köyde, Arslan'ın yakınları kendilerine bu acıyı yaşatan terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

Arslan'ın oğlu Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyledi.

Babasının tavsiyesiyle 7 yıl önce köyde süt ve süt ürünleri fabrikası kurduklarını belirten Arslan, devlet desteğiyle kurdukları fabrikada yoğurt, ayran, tereyağı ve kaymak ürettiklerini dile getirdi.

Fabrikada yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Arslan, "Bu istihdam terör örgütünün, bu kalleşlerin gözüne battı. Eğer böyle yatırımlar kırsal kesimde gerçekleşirse onlardan ayrılanlar olur diye bu yatırımları engellemeye çalışıyorlar." dedi.

"Terör örgütü fakir, fukaranın ekmeğini kesti"

Mehmet Salih Arslan'ın yeğeni, AK Parti Siirt İl Genel Meclis Üyesi Sadık Adıgüzel de bölgede dayısının herkesçe tanındığını ve sevildiğini söyledi.

Dayısının kapısının herkese açık olduğunu katledildiği gün de misafir ağırladığını belirten Adıgüzel, şöyle konuştu:

"Yoldan geçen, onun ekmeğini yemeden geçmezdi. Dayım köye 8 milyon liralık yatırım yaptı. Bu yatırım benim için değil, buradaki insanlar için yapıldı. Alçak terör örgütü fakir, fukaranın ekmeğini kesmiş gibi oldu. Dayım insanımızın yanında olmak, onlara hizmet etmek için bu fabrikayı kurdurdu. Terör örgütü, insanlar önünü görmesin diye dayımı alçakça şehit ettiler. Bu hiçbir vicdana sığmaz. Dayım, bir karıncayı bile incitmezdi, çok temiz bir insandı."

Terör örgütü mensuplarınca tehdit edildiği belirtilen Arslan'ın bir oğlu da daha önce kaçırılmıştı.