Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji saat verdi

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji saat verdi

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin başta olmak üzere Karadeniz illeri için hava durumu uyarısı geldi. Meteoroloji hava sıcaklığının düşeceğini ve gece kar beklendiğini açıkladı.

Yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Orta ve Doğu Karadeniz'de görülen yağışlar, bugün akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışına dönecek.

Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu alarmında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için uyarı verildi.

Meteoroloji açıklamasında bu illerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği bildirildi. Kar yağışı için saat de verildi.

BU SAATE DİKKAT!

Bugün akşam saat 18.00'dan itibaren Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de kar yağışı etkili olmaya başlayacak.

KAR YAĞIŞI 20 SANTİMİ BULACAK

Kıyı kesimde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde yeni örtü yapacağı tahmin ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!

Hava durumu bu illerde perşembe günü de öğlene kadar kar yağışı sebebiyle kötü olacak. Meteorolojinin son tahminlerine göre gece etkili olacak kar yağışı 8 Aralık perşembe günü öğleden sonra yerini buzlanmaya bırakacak.

Kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.