Bu daha başlangıç! 1 – 2

Bu daha başlangıç! 1 – 2

Aykut Kocaman’ın yedek kadrosu güçlü Beşiktaş’ı resmen dağıttı. Torku Konyaspor, İstanbul’da tarih yazdı. Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Beşiktaş’ı Bajic ve Volkan’ın golleriyle 2-1 yenen ekibimiz, yarı finale doğru kocaman bir adım attı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Torku Konyaspor, deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Deplasmandan Konya’ya avantajlı bir skorla dönmek isteyen Kartallar, istediğini aldı. Aykut Kocaman’ın yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı karşılaşmada kötü sürpriz yaşanmadı. Maçın ilk yarısında vasat bir futbol sergileyen ve 30. dakikada Cenk Tosun’un golüne engel olamayan yeşil-beyazlılar, ikinci yarıya Dimitar Rangelov ile başlayarak kendine çeki- düzen verdi. Ali Çamdalı’nın da 62. oyuna dahil olması Torku Konyaspor’a güç kattı. Ekibimiz,  65. dakikada 10 kişi kalan rakibini hataya zorladı ve istediğini de aldı. Önce Riad Bajic’in frikik golüyle 1-1’i yakalayan Kartallar, 79. dakikada Volkan Fındıklı’nın takipçiliğinde skoru 2-1’e taşıdı. Karşılaşmanın kalan kısmında rakip kalede gol arayan ekibimiz, bunda başarılı olamadı ve yarı final yolunda büyük avantaj elde etti.

20160210aw656535_09.jpg
KOCAMAN, HERKESİ ŞAŞIRTTI

Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, dünkü Beşiktaş karşılaşmasına çıkarttığı kadroyla herkesi cesaretinden dolayı kendine hayran bıraktı. Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Beşiktaş gibi güçlü bir ekiple karşılaşacak olmasına rağmen Kocaman,  Süper Lig’de fazla şans tanımadığı oyuncularına forma verdi. ‘Takımıma güveniyorum’ ve ‘Benim takımım güçlü’ algısını uyandırmak isteyen tecrübeli teknik adam bunda başarılı oldu. Kalede Kaya, geri dörtlüde Skubic – Selim – Vukovic – Mehmet Uslu, orta sahada Kibong – Volkan – Amir,  kanatlarda Sissoko – Selçuk ve ileri uçta Bajic’i sahaya süren Aykut Kocaman, takımına ilk yarıda istediklerini yaptıramadı. Rangelov ve Ali Çamdalı takviyesiyle şaha kalkan ekibimiz, yaptığı müthiş geri dönüşle herkese kendini hayran bıraktı. Bu arada ekibimizde yeni transfer Amir Hadziahmetovic, yeşil-beyazlı formayla  ilk maçına çıktı.

20160210_2_14211148_5346847.jpg

ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER
Beşiktaş - Torku Konyaspor mücadelesinde Aykut Kocaman’ın öğrencileri deplasmandan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. 64’de kırmızı kart gören Marcelo uzatmalarla birlikte 30 dakika sahada takımını 10 kişi bırakırken, iki takım yüzde 50’ye yüzde 50 topla oynama istatistiğiyle mücadele etti. Siyah-beyazlılar 90 dakika boyunca rakip kaleye 7 şut gönderirken bunların 3’ünde isabet sağladı, bir de gol buldu. Konya ekibi ise Beşiktaş kalesine 6 şut gönderdi 3 isabet buldu ve 2 de gol yazdırdı. Çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor 2-1’lik galibiyetle yarı final öncesi büyük bir avantaj yakalarken, rövanş 1 Mart’ta Konya’da oynanacak. Öte yandan, Beşiktaş'ın Ukraynalı kalecisi Denys Boyko, siyah-beyazlı formayla ilk maçında 2 gol yedi. Torku Konyaspor karşısında ilk yarıda kendisine görev düşmeyen tecrübeli kaleci, konuk ekibin 65. dakikada kazandığı köşe vuruşunda kapattığı köşeden golü yedi. Boyko, Torku Konyaspor'un 78. dakikadaki atağında üst üste iki pozisyonda gole izin vermezken, bu pozisyon sonrası kullanılan köşe vuruşu sonrası gelen golde boşa çıkarak hata yaptı.

volkan.jpg
FATİH TERİM DE VARDI

Karşılaşmayı, iki kulübün başkanı protokol tribününde yan yana takip etti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, karşılaşmayı protokol tribününde yan yana izledi. Bu arada mücadeleyi tribünden takip eden ve Fikret Orman'ın yanında oturan bir diğer isim olan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, müsabaka sırasında Orman'la samimi sohbeti dikkati çekti. Fatih Terim’in Torku Konyaspor ile sözleşmesini 3 yıl daha uzatan genç savunma oyuncusu Selim Ay’ı da izlemek için stada geldiği öne sürüldü. Torku Konyaspor’un yediği golde Selim Ay’ın büyük hata yapması ise genç oyuncunun hanesine eksi puan olarak yansıdı.

‘TURU ORTAYA GETİRDİK’
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, turu ortaya getirdiklerini söyledi. Beşiktaş gibi bir takım karşısında avantajın söz konusu olmadığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, kontrolün Beşiktaş’ta olduğunu ve her şeyin Marcelo Guedes’in kırmızı kartından sonra değiştiğini söyledi. Kocaman, ‘Beşiktaş gibi bir takım karşısında küçük bir avantaj. Kontrol daha fazla Beşiktaş’ın elindeydi ve böyle olması olağandı. İlk yarı rüzgarı arkasına alan Beşiktaş tamamen bizim kalemize geldi. Çok kolay çıkamadık açıkçası. Beşiktaş skoru avantajını korumak istiyordu. Her şey kırmızı karttan sonra değişti. Böyle bir durumda Beşiktaş karşısında 2-1 öne geçtikten sonra avantaj durumuma çevirebilirdik durumu. Tur şu anda ortaya geldi Beşiktaş karşısında bugün en azından turu ortaya getirdik. Çok önemliydi bu bizim için. 2 gün sonra oynayacağımız Osmanlıspor maçına odaklanacağız’ ifadelerini kullandı.

Veli Özkan / Memleket.com.tr

hoca-002.jpg

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler
Beşiktaş: Boyko, Serdar Kurtuluş, Delgado, Marcelo, Tosic, Necip Uysal, Veli Kavlak (Dk. 67 Beck), Kerim Frei (Dk. 79 Olcay Şahan), Sosa (Dk. 61 Oğuzhan Özyakup), Quaresma, Cenk Tosun
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Skubic, Selim Ay, Vukovic, Mehmet Uslu, Volkan Fındıklı, Sissoko (Dk. 82 Traore), Mbamba, Selçuk Alibaz (Dk. 46 Rangelov), Hadziahmetovic (Dk. 62 Ali Çamdalı), Bajic
Goller: Dk. 31 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 65 Bajic, Dk. 79 Volkan Fındıklı (Torku Konyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 64 Marcelo (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 43 Sosa (Beşiktaş), Dk. 45 Mbamba, Dk. 84 Rangelov (Torku Konyaspor)