Bu bölümler ilgi görüyor

Bu bölümler ilgi görüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, öncü bölümleriyle “iş arayan değil, işte aranan mezunlar” yetiştirmeye devam ediyor.

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümünde okuyanlar, başta sosyal güvenlik kurumlarında ve sigorta şirketlerinde olmak üzere birçok sektörde aranan mezun oluyor.

“SEKTÖR DANIŞMANLIĞI PROJESİ” FARKI

Türkiye’de ilk ve tek KTO Karatay Üniversitesinde hayata geçirilen Sektör Danışmanlığı Projesi kapsamında 4 senelik bir Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü mezunu, aynı zamanda 4 senelik bir iş deneyimine sahip olarak mezun oluyor. Öğrenciye, akademik danışmanın yanında bir de sektör danışmanı atanıyor. Böylece KTO Karataylı derslerde öğrendiği bilgileri aynı zamanda alanda öğrendikleriyle pekiştiriyor.

Akademik yıl boyunca öğrencilerini bilimsel eğitimin dışında da bilgilerle donatan KTO Karatay Üniversitesi, “Sosyal Güvenlik, Özel Sigorta ve Genç İşsizliği”, “Sigortacılık Sektörünün Geleceği” konferanslarıyla sektörde deneyimli iş insanlarını ağırlayarak öğrencilerinin henüz üniversite hayatındayken sektörle iç içe olmasına olanak sağlıyor.

İŞ İMKÂNLARI

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nü lisans düzeyinde Türkiye’de ilk kez açan üniversite olan KTO Karatay Üniversitesinde okuyanlar, sigorta ve sosyal güvenlik hizmetleri alanında yeni hizmet alanları üretebilecek uzmanlık kapasitesine sahip oluyor. Dezavantajlı grupların sosyal güvenliğinin nasıl sağlanacağı, mali tabloların nasıl analiz edileceği, sigorta sayış tekniklerinin neler olduğu onlardan soruluyor.

Bölüm mezunları, sosyal güvenlik ve bireysel emeklilik kurumlarında, sigorta ve emeklilik şirketlerinde uzman ve yönetici, Hazine Müsteşarlığı’nda aktüer, broker, eksper, bankalarda sigorta uygulayıcısı, fon yöneticisi olarak çalışabiliyor. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sosyal güvenlik kurumları, sigorta şirketleri ve bu şirketlerin bölge müdürlüklerinde ve firmalarda sigorta danışmanı olarak görev yapabiliyor.