Bu bir veda değil!

Bu bir veda değil!

Atiker Konyaspor, bu sezonki UEFA Avrupa Ligi defterini Gent’e son dakika golüyle yenilerek kapattı. Aykut Kocaman ve talebeleri, Avrupa’daki ilk senesinde 1 puan almasına rağmen, hatrı sayılır tecrübe kazandı

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda ülkemizi temsil eden Atiker Konyaspor, H Grubu’ndaki 6. ve son maçında Belçika’nın Gent takımını konuk etti. Grupta herhangi bir iddiası bulunmayan temsilcimiz, son derece rahat çıktığı karşılaşmada rakibini dize getiremedi. Taraftar desteğini arkasına almasına rağmen yakaladığı sayılı gol pozisyonunu değerlendiremeyen yeşil-beyazlılar, yediği son dakika golüyle Avrupa’ya 1 puanla ‘see you’ dedi.

UFAK ÇAPLI ROTASYON
Atiker Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman, son oynanan Alanyaspor maçının ilk 11'ine göre kadroda 4 oyuncu değişikliğine gitti. Ligdeki Alanyaspor maçında ilk 11'de yer alan futbolculardan Ali Çamdalı, Hadziahmetovic, Milosevic ve Bajic'i Gent karşısında yedek soyunduran deneyimli çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine Selim Ay, Mbamba, Meha ile Hora'yı ilk 11'de sahaya sürdü.


TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Atiker Konyasporlu taraftarlar maça ilgi göstermedi ve stadın yarısından çoğu boş kaldı. Gent taraftarı ise yaklaşık 50 kişiyle takımını yalnız bırakmadı. -5 derecede oynanmasına rağmen yaklaşık 11 bin taraftar, Atiker Konyaspor’u bu sezonki son Avrupa maçında destekledi. Karşılaşma boyunca takımlarına destek olan yeşil-beyaz sevdalıları, hakemin bitiş düdüğünün ardından oyuncuları tribüne çağırdı ve bundan sonrası için başarı diledi.

AVRUPA’YA ÖRNEK OLDUK
Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Atiker Konyaspor, Gent maçında seremoniye down sendromlu çocuklarla çıktı. Down sedromlu çocukların seremoniye çıkarken oldukça mutlu oldukları gözlendi. Atiker Konyasporlu bazı futbolcular, seremoni esnasında üşüyen down sendromlu çocuklara montlarını verdi. Kartal’ın bu davranışı ise spor camiasından büyük alkış aldı.

İLK ELİN GÜNAHI OLMAZ!
Tarihinde ilk kez Avrupa sahnesinde yer alan Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nu 1 puanla tamamladı. Grupta 6 maça çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz, galibiyet alamazken, 1 kez berabere kaldı, 5 maçtan ise yenilgiyle ayrıldı. Rakip filelere 2 gol bırakan ekibimiz, kalesinde ise 12 gol gördü. Konyaspor, sadece evinde oynadığı Braga maçından puan çıkarmasını bildi.