BTSO'nun "250 Büyük Firma Araştırması" süreci başlıyor

BTSO'nun "250 Büyük Firma Araştırması" süreci başlıyor

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Araştırma, ihracat, çalışan sayıları, üretilen katma değer gibi başlıklarda ayrıntılı bilgilere sahip olma fırsatı sunacak"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO), 2013 yılı verileri doğrultusundaki "250 Büyük Firma Araştırması" süreci başlıyor. 

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO'nun gerçekleştirdiği en önemli saha araştırmalarından biri olan ve 1997 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen "250 Büyük Firma Araştırması", firmaların 2013 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre elektronik ortamda veya matbu olarak sunulan anket formundaki bilgilere dayanılarak sonuçlandırılacak.

BTSO, 250 Büyük Firma Araştırması için firmalara anket formlarını ulaştırmaya başladı. Firmalar, söz konusu anketi, BTSO'nun "www.ilk250.org.tr"  internet sitesi üzerinden "kurum numarası" ve "şifresi"ni kullanarak elektronik ortamdan da doldurabilecek.

Anketler, 22 Ağustos 2014 cuma günü mesai bitimine kadar 2013 yılına ait Kurumlar Vergisi e-beyannamesinin ya da yeminli mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ve ayrıntılı gelir tablosu ile birlikte BTSO İş Geliştirme ve Ar-Ge Müdürlüğüne elektronik beyan yoluyla ulaştırılması gerekiyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, araştırma sonuçları ile Bursa'nın ekonomik yapısındaki değişimin ortaya çıkacağını belirterek, şunları kaydetti:

"BTSO 250 Büyük Firma Araştırması, aynı zamanda ihracat, çalışan sayıları, üretilen katma değer gibi başlıklarda ayrıntılı bilgilere sahip olma fırsatı sunacaktır. Bursa ekonomisine ilişkin, kentin en dinamik kesiminden gelen ayrıntılı sayısal veriler, Bursa'nın ekonomik geleceği konusunda konuşmak için çok önemli bir kaynak oluşturmaktadır." 

Bursa'nın 250 Büyük Firma Araştırması'nın sonuçları daha sonra belirlenecek bir tarihte kamuoyuna açıklanarak kitap haline getirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı