BTSO UHS ile SAHA İstanbul güçlerini birleştiriyor

BTSO UHS ile SAHA İstanbul güçlerini birleştiriyor

BTSO Bursa UHS Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatipoğlu:- "Bizler de bu anlamda hava ve deniz savunma sistemleri gibi ortak projelerde SAHA İstanbul ile gerçekleştireceğimiz işbirliklerinin her iki tarafa önemli katkılar sağlayacağını düşünüyo

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bursa Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hatipoğlu, SAHA İstanbul ile gerçekleştirecekleri işbirliklerinin her iki tarafa önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Hatipoğlu ile Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan'ı ziyaret etti.
Hatipoğlu, ziyarette, otomotiv, makine ve tekstil gibi sektörlerde Türkiye'de söz sahibi olan Bursa'nın artık uzay, havacılık ve savunma gibi stratejik sektörlerde de adından söz ettirmesi için BTSO öncülüğünde önemli adımlar attıklarını söyledi.
Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında sağlanan desteklerle ABD, Brezilya ve Fas gibi uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde önemli ülkelerde birçok firmayla temasa geçerek Bursa'nın bu sektörlerdeki potansiyelini anlattıklarını belirten Hatipoğlu, Türkiye'nin stratejik sektörlerde adından daha fazla söz ettirmesi gerektiğini vurguladı.
Hatipoğlu, aralık ayında BTSO ile İstanbul Sanayi Odası arasında stratejik işbirliği protokolü imzalandığını anımsatarak, "Bursa ve İstanbul gibi Türkiye sanayisinin iki önemli şehrinde başlayan bu hareketlenmenin birlikte daha çok etki yapacağı görüşündeyiz. Bizler de bu anlamda hava ve deniz savunma sistemleri gibi ortak projelerde SAHA İstanbul ile gerçekleştireceğimiz işbirliklerinin her iki tarafa önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.
Saha İstanbul Kümelenmesi Derneğinin geçen yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Deniz Ticaret Odası üyesi 27 firmanın katılımıyla kurulduğunu anlatan Büyükdede ise şöyle konuştu:
"Amacımız; Edirne, Tekirdağ, İstanbul, İzmit, Yalova, Adapazarı ve Düzce'yi kapsayan Kuzey Marmara'da faaliyet gösteren 65 bin firmamızın gücünü ortak bir paydada buluşturmak. İstanbul; uzay, havacılık ve savunma gibi ileri teknolojinin kullanıldığı sektörlerde söz sahibi olabilecek birçok firmaya ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda yüksek teknolojili yatırımların merkezi olmak adına önemli çalışmalara imza atan Bursa UHS Kümelenmesi ile deniz savunma projeleri başta olmak üzere yapabileceğimiz her türlü işbirliğine hazırız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :