BTSO, tekstil firmalarını yabancı müşterilerle buluşturacak

BTSO, tekstil firmalarını yabancı müşterilerle buluşturacak

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yürütülen "Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 23 ülkeden yaklaşık 200 iş adamı, yeni iş bağlantıları için Bursa'ya gelecek

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) "Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 23 ülkeden 200'e yakın iş adamı yeni iş bağlantıları için Bursa'ya gelecek.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yürütülen proje kapsamında yabancı alım heyetleri, oda tarafından Bursa’da ağırlanacak. 27-30 Eylül'de yapılacak ikili iş görüşmeleri, Grand Swiss-Çelik Palas Otel'de gerçekleştirilecek.

Alım heyeti organizasyonunda stant açacak 50'yi aşkın Bursalı firma, genel ev tekstili, perde, yatak ürünleri, havlu, bornoz, masa örtüsü, banyo ve dekorasyon ürünlerini tanıtma imkanını yakalayacak. Organizasyona Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika başta olmak üzere farklı ülkelerden 200'e yakın iş adamı katılacak.

- "Ülkemizi büyütmek adına hamlelerimize devam ediyoruz"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da yabancı yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olacağını belirtti.

Kamu ve özel sektör yatırımlarının tüm hızıyla sürdüğünü, oda olarak çalışmalarını aynı azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Burkay, "Üreterek, ihracat yaparak ve alım heyetlerini ağırlayarak şehrimizi ve ülkemizi büyütmek adına hamlelerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Burkay, Türkiye'nin üretim üssü Bursa'da tüm sektörlerin ihracatını ve rekabetini güçlendirmek için "Ur-Ge, kümelenme, mükemmeliyet merkezleri, küresel fuar acentesi ve ticari safari" gibi projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Kent ihracatında büyük paya sahip tekstil sektörünün ülke ihracatına da önemli katkı sağladığını aktaran Burkay, şunları kaydetti:

"Ev tekstili sektöründe Türkiye kendi tasarımlarını, kendi teknolojisini kullanan çok güçlü bir altyapıya sahip. Sektörümüz kalitesiyle de dünyaca kabul ediliyor. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüz için gerçekleştirdiğimiz 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasındaki alım heyeti programımızdan firmalarımız önemli iş bağlantıları kurdu. Bu organizasyonumuzun da tekstil firmalarımızın yeni iş ortakları bulmasına ve ihracatına güç katacağına inanıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :