BTK Başkanı Acarer:

BTK Başkanı Acarer:

"Önümüzdeki 5 yıl içinde AB'deki büyük işletmelerin karlarının 300 milyar avrodan 240 milyar avroya düşecek, firmalar katma değerli hizmetlerden, içerikten elde edeceği karlar o 60 milyar avroluk düşüşün üstünde bir gelir elde edecek"

İSTANBUL (AA) - Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, önümüzdeki 5 yıl içinde AB'deki büyük işletmelerin karlarının 300 milyar avrodan 240 milyar avroya düşeceğini belirterek, "Bu firmalar katma değerli hizmetlerden, içerikten elde edeceği karlar o 60 milyar avroluk düşüşün üstünde bir gelir elde edecek. Ancak bunu değerlendiren firmalar ilerleyebilecek" dedi.

Acarer, CIO Dergisi tarafından Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Microsoft Türkiye'nin altın sponsorluğunda düzenlenen "CIO Ödülleri 2014"ün açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 vizyonun çok iddialı bir vizyon olduğunu, herkesin bu vizyona ulaşmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Bilişim sektörünün hedefinin de çok büyük olduğunu dile getiren Acarer, asıl büyük fırsatların bilişim teknolojileri tarafında olduğuna işaret etti.

Acarer konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye, bilişim teknolojilerinin olanaklarından yararlanmanın en uygun olduğu ülkelerin ilk üç sırasında yer alabilecek bir ülke. O nedenle bilişim yöneticilerinin bu konuda çok büyük rollerinin olduğunu düşünüyorum. Sektör inanılmaz şekilde gelişiyor, fırsatlar bilişim teknolojilerinde. Önümüzdeki 5 yıl içinde AB'deki büyük işletmelerin karları 300 milyar avrodan 240 milyar avroya düşecek, bu kaçınılmaz bir süreç ama buna karşılık bu firmalar katma değerli hizmetlerden, içerikten elde edeceği karlar o 60 milyar avroluk düşüşün üstünde bir gelir elde edecek. Bunu değerlendiren firmalar ancak ilerleyebilecek."

Geniş bant konusunda Türkiye'de ve dünyada yaşanan gelişmelere değinen Acarer, asıl artışın mobilde olduğunu aktardı.

Tayfun Acarer akıllı telefonların kullanımında yaşanan artışa dikkati çekerek, 4G ile beraber bu artışın daha da hızlanacağını kaydetti.

Türkiye'deki konuşma ve internete girme oranları hakkında da katılımcıları bilgilendiren BTK Başkanı, "21. yüzyılın petrolü datadır, petrol boru hatları da fiber kablolardır sözüne kesinlikle inanıyorum. Fiber kablolarda, veri de petrolden çok daha kıymetli olacak" diye konuştu.

Sektördeki en önemli sorunlardan birinin de nitelikli eleman ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Acarer, bu kapsamda başlanan üniversitelerle işbirliği çalışmalarının sevindirici olduğunu, önümüzdeki dönemde bu çalışmaların artırılarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı