Brezilya'daki terör örgütü operasyonu

Brezilya'daki terör örgütü operasyonu

Sosyal medya aracılığıyla terör örgütü DAEŞ'e bağlılıklarını bildirdikleri iddia edilen 12 kişiden biri daha tutuklandı

SAO PAULO (AA) - Brezilya'da, sosyal medya aracılığıyla terör örgütü DAEŞ'e bağlılıklarını bildirdikleri öne sürülen 12 kişiden biri daha tutuklandı.

Federal Polis Departmanının internet sitesinden yapılan açıklamada, Rio'da düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında saldırı düzenlemelerinden şüphelenilen 12 kişiden birinin daha tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, zanlının, ülkenin batısındaki Mato Grosso eyaletinde dün gece teslim olduğu bildirildi.

Böylece sosyal medya aracılığıyla terör örgütü DAEŞ'e bağlılıklarını bildirdikleri iddia edilen şüphelilerden 11'i tutuklandı. Diğer zanlıyı arama çalışmaları devam ediyor.

Adalet Bakanı Alexandre de Moraes, daha önce yaptığı açıklamada, grubun, Rio'da 5-21 Ağustos'ta düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları'nda potansiyel bir saldırı düzenlemek için silah kullanımı ve gerilla taktikleri hakkında görüşmesi üzerine, polisin devreye girdiğini söylemişti. Moraes, şüphelilerden 10'unun gözaltına alındığını belirtmişti.

Gruba yönelik gözaltılar Sao Paulo ve Parana dahil 10 farklı eyalette meydana gelmişti.

Brezilya'nın geçici hükümetinden üst düzey askeri bir yetkili, geçen hafta, Fransa'nın Nice kentinde yaşanan saldırının ardından ülkedeki terör kaygılarının "daha yüksek bir seviyeye ulaştığını" kaydetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :