Brezilya'da yüksek akaryakıt fiyatlarına tepki

Brezilya'da yüksek akaryakıt fiyatlarına tepki

Akaryakıt fiyatlarındaki artışı protesto eden tır şoförleri birçok eyalette ana yolları ulaşıma kapattı

SAO PAULO (AA) - Brezilya'da geçen haftadan bu yana akaryakıt fiyatlarındaki artışı protesto eden tır şoförleri birçok eyalette yolları kapattı.

Brezilya basınına göre, Rio Grande do Sul, Parana, Santa Catarina, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Goias, Minas Gerais ve Sao Paulo gibi birçok eyalette ana yolları kapatan şoförlerin dağılması için polis, göz yaşartıcı gaz kullandı.

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi olan şoförler, taşıma ücretlerinin de düşük olmasından yakınıyor. Hükümet bazı şoför birlikleriyle görüşmesine rağmen, protestoyu yürüten şoförler söz konusu kişilerin kendilerini temsil etmediğini açıkladı.

Sao Paulo Yol Ulaşımı Yönetimi Federasyonu, son beş ay içerisinde taşıma ücretlerinin yüzde 37 oranında düştüğünü belirtti.

Hükümet ise protestoları sonlandırmak amacıyla birtakım önlemler almaya hazırlanıyor. Alınacak tedbirler kapsamında, gelecek altı ay içerisinde akaryakıt fiyatlarının sabit tutulması, bankalara olan borçların ertelenmesi hedefleniyor.

Bu arada, yolların kapatıldığı bölgelerdeki yerel mahkemeler, şoförlere günlük veya saat başı para cezası kesmeye hazırlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı