Brezilya'da tarım işçilerinden eylem

Brezilya'da tarım işçilerinden eylem

Tarım işçileri, ülkedeki yolsuzlukları ve hükümeti protesto etmek için Brezilya Tarım Bakanı’nın çiftliği dahil bir çok çiftliği, binayı ve otoyolu işgal etti

SAO PAULO (AA) - Brezilya’da tarım işçileri, ülkedeki yolsuzlukları ve hükümeti protesto etmek için Tarım Bakanı Blairo Maggi’nin çiftliğini işgal etti.

Tarım Bakanı Blairo Maggi’nin sahibi olduğu Amaggi şirketi, yaptığı açıklamada, 480 hektarlık soya tarlasının Topraksız Tarım İşçileri Hareketine (MST) mensup yaklaşık 500 işçi tarafından işgal edildiği bildirildi.

Şirket, çiftlikte ikamet eden 17 çalışanın ve aile bireylerinin can güvenliğinden endişe duyulduğunu ve tesiste düzeni yeniden kurmak için yasal yolların arandığını belirtti.

Basına yansıyan haberlere göre tarım işçileri Ulusal Kolonizasyon ve Tarım Reformu Enstitüsü (INCRA) Salvador Bölge Müdürlüğünü de işgal etti. INCRA yetkilileri, binanın 280 militan tarafından işgal edildiğini açıkladı.

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer'in yakın arkadaşı ve eski Futbol Konfederasyonu Başkanı Ricardo Teixeira’nın Rio de Janeiro’nun güneyindeki bin 500 hektarlık Santa Rosa Çiftliğinin ise 350 tarım işçisi tarafından işgal edildiği belirtildi.

Öte yandan yaklaşık 200 tarım işçisinin, Senatör Ciro Nogueira’nın Piaui eyaletinin Teresina şehrindeki çiftliğini işgal ettiği kaydedildi.

Tarım işçilerinin ayrıca Parana eyaletindeki Lupus çiftliğini işgal ettiği ve ülkede birçok otoyolu trafiğe kapattığı aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :