Brezilya'da kamyon şoförlerinin grevi

Brezilya'da kamyon şoförlerinin grevi

Devlet Başkanı Michel Temer, dizel yakıt fiyatlarında 60 günlüğüne yaklaşık yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, ülkenin pek çok kentinde yolları kapatarak dizel yakıt fiyatlarındaki artışı protesto eden kamyon şoförlerinin grevini sona erdirmek için bir dizi önlem alındığını açıkladı.

Temer, dizel yakıt fiyatlarında, grev başlamadan öncekine kıyasla, 60 günlüğüne yaklaşık yüzde 10 indirim yapılacağını ve dizel fiyatının litre başına 0,46 real (yaklaşık 65 kuruş) düşürüleceğini belirtti.

Devlete ait petrol şirketi Petrobras'ın belirlediği fiyat ile indirimli fiyat arasındaki farkı hükümetin ödeyeceğini ifade eden Temer, yol ve köprü ücretlerini düşürmek ve asgari navlun oranları oluşturmak gibi önlemlerin de alındığını kaydetti.

- Kamyon şoförlerinin grevi

Hükümet tarafından dizel yakıt fiyatları düşürülene kadar grevi sürdüreceklerini belirten kamyon şoförleri, bazı yol ve köprü ücretlerinin de düşürülmesini talep ediyor.

Ülkede yakıt ve gıda kıtlığına neden olan grevin, başladığı 21 Mayıs'tan bu yana yaklaşık 3 milyar dolar kayba yol açtığı sanılıyor.

Petrobras'ın, 23 Mayıs'ta grevden dolayı dizel yakıt fiyatlarında 15 günlüğüne yüzde 10 indirim yaptığını açıklamasına rağmen kamyoncular, bunun bir anlaşmayı temsil etmediğini belirterek grevi sonlandırmamıştı.

Ülkede dizel yakıt fiyatlarına 2016 yılından bu yana yaklaşık iki kat zam geldi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :