Brezilya ve Ekvador da İsrail'deki büyükelçilerini geri çağırdı

Brezilya ve Ekvador da İsrail'deki büyükelçilerini geri çağırdı

Brezilya ve Ekvador da İsrail'deki büyükelçilerini geri çağırdı

- Filistin Dışişleri Bakanlığı, Brezilya ve Ekvador'un da İsrail'deki büyükelçilerini geri çağırdığını bildirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı Basın Müdürü Vail el-Patriki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şili, Peru ve El Salvador'un ardından Brezilya ve Ekvador'un da İsrail'in "Gazze'ye açtığı savaş" nedeniyle Tel Aviv'deki büyükelçilerini geri çağırdıklarını belirtti.

Söz konusu Latin Amerika ülkelerinin büyükelçilerini geri çağırmasını takdir eden ve bunun, saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı oluşturacağını belirten Patriki, "Başka ülkelerin de benzer adımları atmasını bekliyoruz" dedi.

Bolivya'nın 2009'dan beri İsrail'le ilişkilerini Filistin topraklarını işgal ettiği gerekçesiyle kestiğini hatırlatan Patriki, Bolivya'nın Gazze'ye yapılan saldırıları "terör ve İsrail'i ise terörist ülke" olarak tanımladığına dikkati çekti. 

Patriki, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını başladığı günden itibaren Dışişleri Bakanlığı'nın, büyükelçilik ve temsilciliklerini uluslararası toplumu İsrail'e baskı yapmasını sağlamak için alarm durumuna geçirdiğini ifade etti.

Latin Amerika ülkeleri El Salvador, Peru ve Şili, dün eşzamanlı olarak Tel Aviv’de bulunan büyükelçilerini geri çağırma kararı aldıklarını açıklamışlardı. İsrail, Latin ülkelerinin bu kararını, "derin hayal kırıklığı" olarak nitelendirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı