"Bozlu Sanat Buluşmaları"

"Bozlu Sanat Buluşmaları"

İstanbul İl Kültür Müdürü Apaydın:- "Sanat insanı dönüştüren bir güce sahiptir. İnsanın dönüşmesiyle de toplum dönüşecektir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Kültür Müdürü Nedret Apaydın, sanatın insanı dönüştüren bir güce sahip olduğunu belirterek, insanının dönüşmesiyle de toplum dönüşeceğini söyledi.

Kültür ve sanat dünyasının bellek birikimine katkıda bulunmak amacıyla Bozlu Art Project'in organize ettiği, "Bozlu Sanat Buluşmaları" konferansında sanatseverlerle buluşan Apaydın, geçen yıl İstanbul'da 12 milyon 400 bin turist ağırladıklarını ancak bu yıl düşüş yaşandığını anımsattı.

Bu düşüşün sadece İstanbul'da değil dünya genelinde yaşandığına dikkati çeken Apaydın, dünyada tercih sıralamasında 6'ıncı sırada yer alan İstanbul'un, turizm gelirinde ise 12. sırada bulunduğunu, bunun orta ve alt gelir grubu turistin tercihinden kaynaklandığını anlattı.

Turistlerin şehre geldiğinde karşılaştığı sorunlara değinen Apaydın, "Şehre geldiklerinde esnafından şoförüne kadar turistin karşılaştığı insanlardan gördüğü muamele, bu durumu meydana getiriyor. İstanbul'daki insan kalitesi sorunun ortaya çıkmasının nedeni ise memleket dernekleri diyebiliriz. Bu nedenle İstanbul kültürü oluşmuyor. Örneğin burası sanki Sivas, Kars veya Kastamonu gibi yaşıyorsa problem buradan başlıyor demektir." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak çalışmalar yapılsa da en önemli görevinlerin STK ve sanat merkezlerine düştüğünü dile getiren Apaydın, insanların bir dönüşüm yaşamasını ve bunun da hızlı olması gerektiğinin altını çizdi.

Apaydın, insanların çocuklarını, sanata teşvik etmesi, enstrüman, resim kurslarına ve özellikle de sanat galerilerine götürmesi gerektiğini vurgulayarak, sanatın insanı dönüştüren bir güce sahip olduğunu, insanın dönüşmesiyle de toplumun dönüşeceğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :