Bozkırın kış cenneti: Erzurum

Bozkırın kış cenneti: Erzurum

Tarihsel ve mistik dokusu, doğal güzellikleriyle tanınan "dadaşlar" kentinde etkili kar yağışının kent merkezini beyaza bürümesi havadan görüntülendi - Beyaz örtüyle bütünleşen Tarihi Lalapaşa Camisi, Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese ile Erzurum

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışının ardından tarihi yapıların ve şehir merkezinin beyaz örtüyle kaplandığı Erzurum'da doyumsuz güzellikler oluştu.

Tarihi yönden birçok esere ev sahipliği yapan kentte her mevsim farklı güzellikler yaşanıyor.

Beyaza bürünüp adeta gelinliğini giyen Erzurum, AA ekibi tarafından drone ile havadan görüntülendi.

Tarihsel dokusu, doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip "dadaşlar" kentinde kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü.

Tarihi Lalapaşa Camisi, Muratpaşa Camisi, Vani Efendi Camisi, Yakutiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese ile Erzurum Kalesi, kente gelen turistlere eşsiz bir kış manzarası sundu.

- "Erzurum, 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz"

Kış mevsiminin en çetin yaşandığı şehirlerin başında gelen kentte, hava sıcaklığı zaman zaman gece sıfırın altında 35 dereceye kadar düşüyor.

Bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kar yağışı ile soğuk havanın çok hissedilmediği şehirde mart ayının ilk günlerinde yağan kar vatandaşları da sevindirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :