Bozkır'a Spor Toto desteği

Bozkır'a Spor Toto desteği

Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir ve Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç ile Ankara'da yapılan temaslar sonucunda imzalanan protokol ile Bozkır'a 16 okulun bakımı ve 3 Mahallemiz için sentetik çim saha yapılmak üzere maddi yardım kazandırıldı.

Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte mahallelerin daha önem arz ettiğini ve bu kapsamda mahallelere daha fazla yatırımın önünün açıldığını vurgulayan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “Yeni Büyükşehir Yasası yürürlüğe girmeden önce Belde Belediyeleri, mahallelerdeki hizmetlerini sadece mahalle sakinlerinin küçük sorunlarını gidermeye yönelik olarak faaliyetler yürütmekteydi. Yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte merkeze bağlanarak, mahalle statüsü kazanan beldelerimizin hizmetleri daha çok almasının önü açıldı. Bu bağlamda mahallelerimiz kanalizasyonlarının yapılması, içme suyunun sağlanması, kilitli parke taşı tedarikinin sağlanması ve yolların asfalt olması gibi birçok yatırımları da beraberinde alıyor. Nüfus yoğunluğuna göre belli başlı yatırımlar planlanıyor. Bu bağlamda mahallelerdeki nüfus yoğunluğuna göre 3 mahallemize sentetik çim saha ve futbol sahası kazandırıyoruz. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzaladığımız protokolle bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Şimdiden mahallelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

16 okulun bakım ve onarım çalışmaları yapılacak.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzalanan protokolün sadece mahallelerdeki sentetik çim saha yapımını kapsamadığını aynı zamanda okulların bakım ve onarım işlemleri için de protokol imzalandığını söyleyen Başkan Gün, “3 mahallemize sentetik çim saha kazandırmanın yanında, mahallelerimizdeki 16 okulun da bakımını ve onarımını yapmak için protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde Bozkır’a maddi yardım kazandırıldı. Sosyal, kültürel ve fenni belediyeciliğin yanında çocuklarımıza da sahip çıkıyoruz. Onların daha iyi şartlarda eğitim alması bizler için çok önemli bir vazife ve biz bu vazifemizi yerine getirmek için İlçe Kaymakamımız Mustafa Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Koç ile birlikte daha gayretli ve bilinçli çalışıyoruz. Başta Konya Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız'a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na tüm Bozkırlılar adına teşekkür ediyorum. Bozkır'ımıza hizmet etme gayesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen ve her daim çalışmalarımızda bizimle birlikte olan Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç ve emeği geçen herkese teşekkür.