Bozkır Belediyesi, tiyatro kültürünü ilçede yaygınlaştıracak.

Bozkır Belediyesi, tiyatro kültürünü ilçede yaygınlaştıracak.

Bozkır Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında gerçekleştirdiği programlarla sosyal belediyecilik görevini yerine getirmeye devam ediyor.

Bozkır Belediyesi ve S.Ü. Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu’nun işbirliğiyle Bozkır’da Yalancı isimli komedi türündeki tiyatro oyunu sergilendi.

Bozkır Belediyesinin sponsorluğunda, Bozkır Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen tiyatro’ya çok sayıda ilçe sakinleri ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri ilgi gösterirken, tiyatro büyük beğeni topladı.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün sosyal belediyeciliğin günümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek 2014 yılı itibariyle ilçe genelinde sosyal belediyecilik anlamında birçok program gerçekleştirdiklerini ve bundan sonraki süreçte daha fazla sosyal ve kültürel çalışmalarının olacağını söyledi.

Başkan Gün, İlçede tiyatro kültürünün kazandırılması için çalışmalarını yürüttüklerini ve bu çerçevede Selçuk Üniversitesi Büyülü Alem Tiyatro Topluluğuyla yapılan işbirliğiyle “yalancı” isimli komedi dalındaki tiyatro oyununu ilçe sakinleri ve üniversite öğrencileriyle buluşturduklarını söyledi.

2014 yılında yapılan sosyal ve kültürel belediycilik çalışmalarına da değinen Başkan Gün, sözlerinde şu ifadelere yer verdi, “ramazan ayında birçok hemşerimizle bir araya gelerek ramazan sevinceni paylaştık. Bunun yanında ilçemizde ilk defa düzenlenen ve bundan sonraki dönemde geleneksel hale getireceğimiz Sünnet Şölenini düzenledik ve ilçemizde 100 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Anneler gününde, kadınlar gününde, Çanakkale deniz zaferi gününde ve bunun gibi daha birçok sosyal ve kültürel programları halkımızla buluşturduk. Bugün tiyatro kültürünün Bozkır’da yaygınlaşması amacıyla tiyatro oyununu halkımıza sunduk. Bundan sonraki süreçte tiyatro alanında çalışmalarımız devam edecek. Bu bağlamda  Bozkır Belediyesi ve Bozkır Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte  bir tiyatro ekibi kurmak istiyoruz. Kuracağımız bu tiyatro ekibi ile ilçemizde tiyatro kültürünü daha da yaygın hale getirmeyi planlıyoruz. Hem Bozkır’daki öğrencilerimize daha farklı sosyal bir uğraş alanı oluşturmuş olacağız, hem de ilçemizdeki tiyatro kültürünü yaygın hale getireceğiz. Yapacağımız çalışmaların şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.