Bozkır, Ap Türkiye Raportörü Piri'yi Kabul Etti

Bozkır, Ap Türkiye Raportörü Piri'yi Kabul Etti

İSTANBUL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'yi kabul etti.AB Bakanlığı...

İSTANBUL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'yi kabul etti.

AB Bakanlığı Ortaköy Ofisi'ndeki kabul öncesinde konuşan Bozkır, Kati Piri'yi Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Piri'nin daha önce Ankara, İzmir ve İstanbul'da çeşitli temasları olduğunu hatırlatan Bozkır, Piri ile Türkiye İlerleme Raporu'nun son durumunu değerlendireceklerini söyledi.

Bakan Volkan Bozkır, "Rapora ilişkin bazı görüşlerimizi, endişelerimizi paylaşacağız. Aynı zamanda da kendisinden raporun bilmediğimiz son gelişmeleri hakkında bilgi alacağız. Kendisi çok yoğun çaba harcadı. Türkiye'nin dostu olarak, bu raporun elinden geldiğince olması gereken gibi çıkması için gayret sarf etti. Bu açıdan kendisine teşekkür borçluyuz. Raporla ilgili görüşlerimizi kendisiyle görüşüp son bilgileri aldıktan sonra anlatacağım" diye konuştu.

Kati Piri de 2014 Türkiye İlerleme Raporu'nun oylamasının haziran ayına ertelendiğini hatırlatarak, "Oylama ertelendi diye daha önce planlanmış Türkiye ziyaretimi ertelemek istemedim" ifadesini kullandı.

Türkiye ile diyaloğu sürdürmenin önemine işaret eden Piri, bu kapsamda gerek hükümet gerek muhalefet gerekse de sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüğünü ve temaslarını sürdüreceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı