Boynuna kemer bağlanıp mağaraya atılan köpek kurtarıldı

Boynuna kemer bağlanıp mağaraya atılan köpek kurtarıldı

Boynuna bağlanan kemerle bir süre yerde sürüklendikten sonra 20 metre derinlikteki mağaraya atıldığı ileri sürülen köpek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı- Ekiplerin vinç yardımıyla indiği mağaradan çıkartılan köpeğin iki ayağının kırıldığı belirlendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te boynuna bağlanan kemerle bir süre yerde sürüklendikten sonra yaklaşık 20 metre derinlikteki mağaraya atıldığı iddia edilen köpek, itfaiye ve Hayvanat Bahçesi ekiplerince kurtarıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Kıbrıs Mahallesi'ndeki bir mağaraya köpeğin atıldığı ihbarı üzerine söz konusu bölgeye hayvan ambulansı ve ekipleri gönderdi.

Adrese gelen ekipler, 20 metre derinlikteki mağaraya inemeyince itfaiyeden destek istedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ekipleri, vinç yardımıyla itfaiye eriyle Hayvanat Bahçesi ekiplerini mağaraya indirdi.

Köpek, mağarada bir saat süren çalışmanın ardından boynuna kemer bağlanmış ve yarı baygın halde bulundu. Yaralı hayvan, itfaiye erinin kucağında vinç yardımıyla dışarı çıkarıldı.

Operasyonu izleyen ve ekipleri alkışlayan vatandaşlar, hayvana su verdi.

- İki ayağı kırık

İlk müdahalesi yapılan ve iki ayağının kırık olduğu tespit edilen köpek, sedyeyle hayvan ambulansına taşındıktan sonra tedavi için Gaziantep Hayvanat Bahçesine götürüldü.

Operasyonda görev alan Hayvanat Bahçesi görevlisi Ümit Özdos, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağarayı bulmakta zorlandıklarını anlattı.

Köpeği mağaranın karanlık bir noktasında, yarı baygın bulduklarını dile getiren Özdos, yapılan kontrole göre hayvanın bir ön ve bir arka ayağının kırıldığının belirlendiğini kaydetti.

Vatandaşlardan Kemal Kanal da mahalledeki çocukların mağaraya köpek atıldığını söylemesi üzerine ekiplere haber verdiklerini belirtti.

Kanal, "Mahalledeki bazı kadınlar da olayı görmüş. 3-4 genç, köpeğin boynuna kemer geçirip önce yerlerde sürüklemiş. Daha sonra da mağaraya atmışlar. İlk başlarda mağaranın girişindeydi. Biz de görmüştük. Ekiplerden Allah razı olsun. Köpeği kurtardılar. Hayvanlara merhamet etmek lazım." ifadelerini kullandı.

Kemal Kanal, madde bağımlısı gençlerin bölgede metruk binaları mesken tuttuğunu ve köpeği atanların da bu kişiler olabileceğini ifade etti.

Söz konusu zanlıların yakalanması için emniyet güçlerince çalışma başlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :