Boyner Grup'un yeni yatırımı WEPUBLIC oldu

Boyner Grup'un yeni yatırımı WEPUBLIC oldu

Boyner Grup Perakende Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Çapçı: - "Bu tür cesur yatırımlar, özellikle Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu, çok da kolay olmayan dönemde bizlerin Türkiye ekonomisine, perakendesine olan inancın en güzel göstergesidi

İSTANBUL (AA) - Boyner Grup Perakende Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Elif Çapçı, grubun WEPUBLIC yatırımına ilişkin, "Bu gibi cesur yatırımlar özellikle Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu çok da kolay olmayan dönemde bizlerin Türkiye ekonomisine, perakendesine olan inancın en güzel göstergesidir." dedi.

Çapçı, Boyner Grup’un Akmerkez’deki yeni yatırımı WEPUBLIC'in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, grubun perakendeyi ve eğlenceyi buluşturan yeni konseptinin WEPUBLIC olduğunu belirterek, bu konsept için perakendenin alışverişten öte deneyim ve samimiyet içermesi üzerine bir fikir ile yola çıktıklarını söyledi.

Genç, dinamik, teknolojik ve heyecanlı bir mağaza oluşturmayı istediklerini ifade eden Çapçı, şunları kaydetti:

"Aslında WEPUBLIC için fikir 4 yıl önce yönetim kurulunda grup markalarının pozisyonlamaları çalışılırken ortaya çıktı. Amerika, Uzak Doğu, Avrupa'daki ilham verici çeşitli mağazaları gezdik, danışmanlık grubuyla çalışmaya başladık. Akmerkez'in, bizim için her zaman önemli projelerde uğuruna inandık. Lokasyonun belli olmasının ardından mimari süreç başladı. Sadece konsept değil, mağazanın bütün katlarının bile birbirinden farklı olmasını istedik. Mağazamız 1 Eylül'de açıldı, 8 bin metrekarede operasyon yapıyoruz. 200 çalışanımız var. WEPUBLIC için 20 milyon dolarlık yatırım yapıldı. İlk yılımız için 120 milyon lira ciro öngörüsü ile yola çıktık. Bu tür cesur yatırımlar, özellikle Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu, çok da kolay olmayan dönemde bizlerin Türkiye ekonomisine, perakendesine olan inancın en güzel göstergesidir. WEPUBLIC gibi bir mağazanın böyle bir dönemde hayata geçiyor olması sembolik olarak da çok kıymetli. Böyle yatırımların bizler için geleceğe dair ümit olduğuna inanıyorum."

Çapçı, İstanbul'da 4, Ankara, İzmir ve Antalya'da birer mağaza açmayı planladıklarını, yurt dışına da açılmayı hedeflediklerini bildirdi.

Mağazanın açıldığı ilk ayda günlük ortalama 10 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirten Çapçı, "İnsanlar WEPUBLIC'e sadece alışveriş için gelmesinler, ortak alanlarda sandalyeler, masalar koyduk, herkes kullanabilir. Bu da insanların zaman geçireceği bir mekan oluşturma fikrinden çıkıyor." diye konuştu.


- "Arap turist sistemi hala destekliyor"


Bir gazetecinin AVM kiralarına ilişkin sorusu üzerine Çapçı, bu konunun gündemde olduğunu ifade ederek, "Akmerkez'in bu konsepte inanması da çok önemli. WEPUBLIC'e inanmaları ve AVM'nin 8 bin metrekaresini mağazamız için vermeleri bizim onlara, onların da bize inancının göstergesi." dedi.

"Bu dönemde kapatmayı düşündüğünüz mağazanız oldu mu?" şeklindeki soru üzerine Çapçı, "Hayır." yanıtını verdi.

Çapçı, "Bu süreçlerden hiç etkilenmediniz mi?" sorusuna, "Etkilenmedik' demek dürüst olmaz. Beymen'in yüzde 15'lere yaklaşan bir turist cirosu vardı, en çok o etkilendi. Ancak özellikle Arap turist sistemi hala destekliyor ama eskisi gibi de değil. Büyük sıkıntı yok, ama etkilenmemek hiçbir perakendeci için mümkün değil, daha hızlı giden büyümelerde yavaşlama var." karşılığını verdi.

Çapçı, WEPUBLIC'in hizmete girmesiyle e-ticaret hizmeti de verdiklerini söyledi.

Verilen bilgiye göre, 4 katlı WEPUBLIC mağazasında, 100'ün üzerinde yeni, toplamda 500'ü aşkın marka ile kadın ve erkeğe hitap eden ürünlerin yanı sıra ev eşyası da bulunuyor.

Mağaza içerisinde 13,8 metre yüksekliğinde "Wuhuu" isimli kaydırak ile mağazanın 4'üncü katından en alt katına iniş yapılabiliyor. Ayrıca mağazada, tasarımının sanatçı Zeki Müren tarafından yapıldığı ifade edilen 4 halı dekorasyon için kullanılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :