Bosnalı Sırplar nüfus sayımı sonucuna tepkili

Bosnalı Sırplar nüfus sayımı sonucuna tepkili

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi İvanic, dün açıklanan nüfus sayımı sonuçlarının "net ve doğru olmadığını" ileri sürdü

 Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Mladen İvanic, dün açıklanan nüfus sayımı sonuçlarının "net ve doğru olmadığını" savundu.

Banja Luka şehrinde basın toplantısı düzenleyen İvanic, 2013 yılında yapılan ve sonuçları dün açıklanan nüfus sayım sonuçlarının sorgulanması gerektiğini belirterek, "Bazı siyasiler bir uzlaşma yaptı. Bosna Hersek dışında yaşayan 200 bin vatandaşı da nüfus sayımına dahil ettiler." diye konuştu.

İvanic, "Nüfus sayımı sonuçları net ve doğru değildir. Hepimiz bunun siyasi bir amaca dönüştürüldüğünün farkındayız. Nüfus sayım dökümanları yeniden kontrol edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Dün Berlin'e yaptıkları ziyareti de değerlendiren İvanic, "Avrupa Birliği'nin (AB) önemli ülkelerinden biri olan Almanya'nın, Bosna Hersek'e birçok fırsat tanıması çok son derece memnun edici bir davranış." diye konuştu.

İvanic, Bosna Hersek'in AB'ye üyelik sürecinde birtakım engellerle karşılaştığına dair iddiaların doğru olmadığının altını çizerek, Almanya'nın ciddi anlamda Bosna Hersek'in gelişimini desteklediğini kaydetti.

Dün açıklanan nüfus sayımı sonuçlarına göre, Bosna Hersek'te 3 milyon 531 bin 159 kişi yaşıyor.

Bosna Hersek'in yüzde 50,11'ini Boşnaklar, 30,78'ini Sırplar, 15,43'ünü Hırvatlar kalanını diğer etnik gruplar oluştururken, halkın yüzde 50,7'sinin Müslüman, 30,75'inin Ortodoks, 15,19'unun ise Katolik olduğu bildirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :