Bosnalı Heyet Selçuklu’yu ziyaret etti

Bosnalı Heyet Selçuklu’yu ziyaret etti

Selçuklu Belediyesi tarafından inşa edilerek gönül köprülerinin kurulmasına vesile olan Saraybosna Mevlevihane'sinin Boşnak kursiyerleri Selçuklu Belediye’sini ziyaret etti.

 

Selçuklu Belediyesi tarafından Saraybosna'da restorasyonu yapılan Saraybosna Mevlevihanesi 2013 yılından itibaren Boşnak  kadın kursiyerlere mesleki eğitim sağlıyor. Mevlevihane, Selçuklu ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağlar sürdürülmesine katkı sağlarken kursiyer kadınlar her dönemin sonunda Selçuklu Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştiriyor. Bu yıl da eğitimlerini tamamlayan kadınlar Selçuklu Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyet Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarının yanında Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan Tropikal Kelebek Bahçesi, SOBE, Gazalya Hatun Mahalle Konağı, SİLLE VE SİLLE BARAJ PARKI’NI ZİYARET ETTİ.

bosnali-heyet-selcuklu’yu--(1).jpg

Kursiyerleri Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda kabul eden Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüzer: “ Sizleri burada görmekten çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu ziyaretler karşılıklı olarak kültürel bağlarımızı muhafaza ediyor ve geliştiriyor. Konya çok güzel bir şehir ve Bosnalıları, Boşnakları seven bir şehir. Savaş zamanından başlayarak Konya-Saray Bosna ilişkileri hep en yüksek seviyede yürütüldü. Selçuklu Belediyesi olarak bizde Stari Grad Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Bizler de oraya gittiğimiz zaman hiçbir yabancılık çekmiyoruz kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Ben tekrar hepinize hoşgeldiniz diyorum” dedi. 

bosnali-heyet-selcuklu’yu--(4).jpg

“BAŞKAN PEKYATIRMACI’YA GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Boşnak Kursiyer Kadınlar adına söz alan Nevresa Ahatovic, " Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı yerel seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik ediyoruz ve başkanlık görevinde başarılar diliyoruz Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüzer nezdinde kendisine  çok teşekkür ediyorum. Selçuklu Belediyesi Saraybosna Mevlevihane'si kurs merkezi ile bizim için çok değerli bir iş yaptı. Bizler Konya'dan ve Selçuklu Belediyesi'nden hep kardeşliği gördük. En büyük zenginliğimiz zaten bu abi-kardeş ilişkimiz" dedi. Ziyaret günün anısına çektirilen fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile son buldu.

bosnali-heyet-selcuklu’yu--(5).jpg

bosnali-heyet-selcuklu’yu--(6).jpg

bosnali-heyet-selcuklu’yu--(7).jpg

Etiketler :