"Bosnalı çocuklar Türkçeyi heyecanla öğreniyor"

"Bosnalı çocuklar Türkçeyi heyecanla öğreniyor"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci:- "Türkçe öğrenen Bosnalı öğrenci ve öğretmenlerimiz Türkiye'ye geldi. Bosnalı çocuklarımız Türkçeyi büyük bir heyecanla öğreniyorlar."

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da çeşitli temaslarda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bosnalı çocukların Türkçeyi büyük bir heyecanla öğrendiğini ifade etti.

Yelkenci ve beraberindeki heyet, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret ederek, uygulamayı planladıkları eğitim projelerini anlattı.

Yelkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Saraybosna'ya geldiklerini belirterek, Türkiye'deki donanım zenginliklerini Bosna Hersek'e de taşımak istediklerini ve bu kapsamda buradaki okullara eğitim materyali desteği sağlayacaklarını söyledi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında 1460'lardan bugüne birçok faaliyet yapıldığının altını çizen Yelkenci, "Bosna Hersek'te 90'lı yıllarda yaşanan zulüm bizi çok daha yakınlaştırdı. Bu derin kardeşlik sözde kalmamalı." dedi.

Yelkenci, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek genelindeki birçok okulda Türkçe eğitimine katkı sağladığına işaret ederek, "Türkçe öğrenen Bosnalı öğrenci ve öğretmenlerimiz Türkiye'ye geldi. Bosnalı çocuklarımız Türkçe'yi büyük bir heyecanla öğreniyorlar." diye konuştu.

- "Bosnalı çocuklar Türk ailelerine misafir olacak"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iki ülke eğitim bakanları arasındaki işbirliği protokolünün yürütücüsü konumunda olduğunu vurgulayan Yelkenci, Bosna Hersek ziyareti kapsamında Türkçe öğretilen okulları da ziyaret edeceklerini aktardı.

Yelkenci, Bosna Hersek'te Türkçe dersi alan çocukların Türk ailelerin yanında misafir olmasına ilişkin projeyi de gündeme getirerek, "Bosnalı çocuklarımız yaz aylarında 15 günden az olmamak kaydıyla Türk ailelerin yanında misafir olacak. Böylece hem Türk ailesini hem de toplumunu tanıma fırsatı bulacak. Bizim çocuklarımızın da Bosnalı arkadaşları olacak." ifadelerini kullandı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız da 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolünün "Kardeş Okul" ve Bosna Hersek'teki okullarda yürütülen "Tercihim Türkçe" projelerine destek sağladığını belirterek, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gelecek hafta ülkedeki okullara akıllı tahta, projeksiyon cihazı ve perdesi yardımı yapılacağını ifade etti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü heyeti daha sonra, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ı da ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :