Bosna'da toplu sünnet şöleni

Bosna'da toplu sünnet şöleni

Kütahya Tavşanlı Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen törende 100 Boşnak çocuk sünnet edildi

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi'nin destekleriyle maddi durumu iyi olmayan Bosnalı ailelerin 100 çocuğu sünnet edildi.

Sünnet edilen çocuklar için ülkenin orta kesimlerindeki Kakany şehrinde, İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği'nin organizasyonunda Tavşanlı Belediyesi, İHH ve Kakany Anneleri Derneği'nin katkılarıyla "toplu sünnet töreni" düzenlendi.

Şehir merkezindeki bir restoranda düzenlenen şölene, sünnet edilen çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Feyza Şehbayraktareviç, Kakany Başimamı Suleyman Çelikoviç ve İHH Bosna Hersek Koordinatörü Mukadder Tanok da katıldı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AA'ya yaptığı açıklamada, Balkanlar'a Osmanlı mirası olarak baktıklarını belirterek, bu nedenle Kakany Anneleri Derneği'nden gelen sünnet şölenin Kakany'da yapılması teklifini içtenlikle kabul ettiklerini söyledi.

Tavşanlı Belediyesi adına Bosna Hersek'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Güler, "Boşnakların yanındayız ve dilerim geçmişte hüküm süren barış yeniden bu topraklarda hüküm sürer" ifadesini kullandı.

Şölenin organizatörü İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği'nin başkanı Şehbayraktareviç de bu yıl beşinci kez düzenledikleri sünnet şölenine yaptığı katkılardan dolayı Tavşanlı Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Bosna'yı çok sevdikleri için bugün burada bizimle olmayı kabul ettiler. Bunu, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki kardeşliği pekiştirmek için düzenliyoruz. Çocuklarımızın hepsine giydikleri sünnet kıyafetlerini hediye ettik" diye konuştu.

Sünnet edilen 5 aylık Muhammed isimli bebeğin annesi Ayna Varuba ise oğlunun bugün "gerçek bir Müslüman" olduğunu belirterek, "Organizasyon için Türkiye'ye teşekkür ederim. Bir anne olarak çok mutluyum" dedi.

Geleneksel sünnet kıyafetleri giyen çocukların renkli görüntüler oluşturduğu törenin sonunda sünnet edilen çocuklara altın hediye edildi. Kur'an-ı Kerim okunması ve ilahilerin söylenmesiyle sünnet şöleni sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı