Bosna Hersek'teki yerel seçim

Bosna Hersek'teki yerel seçim

Uzun süren belirsizliğin ardından ülkenin doğusundaki Srebrenitsa'da seçimi Sırp aday Grujicic'in kazandığı açıklandı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te 2 Ekim'de yapılan yerel seçimin ardından sonuçları uzun süre belirsiz kalan Srebrenitsa'da seçimi Sırp partilerinin ortak adayı Mladen Grujicic'in kazandığı bildirildi.

Oy pusulaları, Merkez Seçim Kurulu (CIK) tarafından başkent Saraybosna'ya getirilerek burada sayıldıktan sonra nihai sonuç belli oldu.

CIK tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğusundaki Srebrenitsa'da Sırp aday Grujicic 4 bin 553 oy alırken, Boşnak aday Camil Durakovic ise 2 bin 567 oyda kaldı.

Daha önce yurt dışından gelecek oyların sonucu Durakovic lehine değiştirebileceği belirtilse de Boşnak adaya yurt dışındaki seçmenden sadece 653 oy çıktığı görüldü.

CIK'in açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, seçimin en büyük kazananı Sırp partisi Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği (SNSD) ve Boşnak partileri Demokratik Eylem Partisi (SDA) ile Daha İyi Gelecek İçin İttifak (SBB) olurken, bağımsız adayların başarısı da dikkati çekti.

SDA-SBB ittifakı ile SNSD, 33'er belediyede seçimi kazanırken, bağımsız adaylar da 11 belediyede ipi göğüsledi.

Öte yandan, ülkenin güneyindeki Stolac'ta seçim günü Boşnak aday Salmir Kaplan ile CIK yetkilisi arasında arbede yaşanması sonucu seçimler iptal edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :