Bosna Hersek'in Maglay ve Bratunats kentlerinde yeniden sel

Bosna Hersek'in Maglay ve Bratunats kentlerinde yeniden sel

Maglay ile Bratunats kentlerinde yeniden yaşanan sel nedeniyle bazı evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te mayıs ayında yaşanan son 120 yılın en büyük sel felaketinin ardından, Maglay ile Bratunats kentlerinde yaşanan sel nedeniyle bazı evler ve tarım arazileri sular altında kaldı. 

Bosna Hersek'te son günlerde etkili olan yağışlar, ülkenin doğusundaki Bratunats kentine bağlı Kravitsa, Glogovo ve Repovats köylerinde sele nede oldu. Selden dolayı söz konusu köylerdeki bazı evler ile tarım arazileri sular altında kaldı. Köy sakinleri, suyun bazı bölgelerde mayıs ayındaki sel felaketinden daha yüksek olduğunu ifade etti. 

Mayıs ayındaki sel felaketinde büyük zarar gören Maglay da son günlerdeki yoğun yağışların ardından Yablanitsa Nehri'nin taşması sonucu bazı evler sular altında kaldı. 

Maglay İtfaiye Şefi Mehmed Smaylagiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yablanitsa Nehri'nin şu anda yavaş yavaş çekildiğini belirterek, sel dolayısıyla evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların da yeniden evlerine döndüklerini söyledi. 

Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da Mayıs ayında aşırı yağışların ardından nehirlerin taşması sonucu meydana gelen seller nedeniyle çok sayıda şehir sular altında kalmıştı. Sellerin yanı sıra heyelanların da yaşandığı Bosna Hersek'te çok sayıda kara yolu da toprak kaymaları sonucu ulaşıma kapanmıştı. Maglay kenti Bosna Hersek'te sel felaketinden en çok zara gören kentler arasında bulunuyordu. Son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da toplam 35 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı