Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Sadoviç:

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Sadoviç:

"İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda hem Bosna Hersek’ten Türkiye’ye daha fazla ziyaret yapılacak hem de buradaki insanlarımız Bosna Hersek’i daha fazla ziyaret edecekler. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız"

KÜTAHYA (AA) - Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, "İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda hem Bosna Hersek’ten Türkiye’ye daha fazla ziyaret yapılacak hem de buradaki insanlarımız Bosna Hersek’i daha fazla ziyaret edecekler. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Sadoviç ve beraberindeki heyet, Kütahya Çayca Köyü Bosna Hersek Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin daveti üzerine merkeze bağlı Çayca’yı ziyaret etti.

Hemşehrileriyle Boşnak kültürüne ait pita ve böreklerin de bulunduğu köy kahvaltısı yapan Sadoviç, vatandaşlarla sohbet etti. Çayca köyünde Boşnaklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Sadoviç, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek ile Türkiye arasında çok güzel, dostane ve kardeş düzeyinde ilişkilerin bulunduğunu söyledi.

Türkiye’ye göç eden Boşnakların yaşadıkları yerleri görmek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirten Sadoviç, şunları kaydetti:

"Burada bana ayrı keyif veren durum, Bosna Hersek’ten gelip Türkiye’de 120 yıldır yaşayan ve hala Boşnakçayı konuşabilen insanları görmek bana inanılmaz mutluluk verdi. Bizim Bosna Hersek olarak bu insanlarımızla ilgili sorumluluğumuz, onların varlığını bilmek ve elimizden geleni yapmak. Bu insanlarımızın nereye ve ne zaman gittikleri çok önemli değil. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda hem Bosna Hersek’ten Türkiye’ye daha fazla ziyaret yapılacak hem de buradaki insanlarımız Bosna Hersek’i daha fazla ziyaret edecekler. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız. Burada şöyle görünüyor; dilini koruyabilen insanlar aynı zamanda o ülkenin kültürünü de koruyabiliyor. Yıllar boyunca da aynı ortam içinde yaşamaya devam ediyor. Benim büyükelçi olarak görevim, bu ilişkileri korumak ve sürdürmek."

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de Çayca köyünde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, köyün doğallığına ve güzelliğine hayran kaldığını belirterek, Boşnak kültürünün yaşatılmasından ayrıca memnun olduğunu aktardı.

Dernek Başkanı Rasim Bayram ve köy muhtarı Kamil Mutlu ise Büyükelçi Sadoviç’i köylerinde ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını kaydetti.

Sadoviç ve beraberindeki heyet, daha sonra köyü gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :