Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Sadoviç:

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Sadoviç:

"Türkiye son dönemde özellikle Balkanlar'da yaşayan halklar arasında barışı koruyan ve bunu temsil eden bir ülke olarak görülüyor"

BURSA (AA) - Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, "Türkiye son dönemde özellikle Balkanlar'da yaşayan halklar arasında barışı koruyan ve bunu temsil eden bir ülke olarak görülüyor." dedi.

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu'nda düzenlenen "Bosna Hersek Bağımsızlık Günü Resepsiyonu"na katılan Sadoviç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkeleri için büyük anlam ifade eden bu günü Bursa'da kutladıkları için mutluluk duyduklarını söyledi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki dostluğun çok geliştiğini belirten Sadoviç, ekonomik ilişkilerin de gün geçtikçe arttığını vurguladı.

Sadoviç, şöyle konuştu:

"Türkiye son dönemde özellikle Balkanlar'da yaşayan halklar arasında barışı koruyan ve bunu temsil eden bir ülke olarak görülüyor. Umarız Türkiye'nin bu rolü ve görevi önümüzdeki dönemde ve gelecekte de devam eder ve biz de Bosna Hersek devleti olarak Türkiye'de yaşayan Boşnaklarımız ile diğer ülkelerde yaşayan Boşnaklarımız için güzel çalışmalar yaparız."

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de programa ev sahipliği yaptıkları için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ve diğer ilgililer katıldı.

Öte yandan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç'in görüntülü mesajı salondakilere izletildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :