Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Dzaferovic, TBMM'de

Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Dzaferovic, TBMM'de

TBMM Başkanvekili Aydın:- "Bosna Hersek'te FETÖ ile bağlantılı kuruluşların kapatılmasına ilişkin attığınız adımları önemsiyoruz. Bu adımların somut bir neticeye ulaşması için de bir an önce FETÖ'ye bağlı eğitim kurumlarının Maarif Vakfı'na devredilmesi ö

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bosna Hersek'te FETÖ ile bağlantılı kuruluşların kapatılmasına ilişkin attığınız adımları önemsiyoruz. Bu adımların somut bir neticeye ulaşması için de bir an önce FETÖ'ye bağlı eğitim kurumlarının Maarif Vakfı'na devredilmesi öncelikli beklentimizdir." dedi.

Aydın, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Dzaferovic onuruna TBMM'de yemek verdi. Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Dzaferovic, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Safet Softic ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Aydın, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olacağını ifade etti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başta olmak üzere, pek çok uluslararası örgütlerde parlamenterlerin yoğun ilişkilerinin ve Türkiye ile Bosna Hersek'in birbirini destekleyen yaklaşımlarının iki ülke için önemli olduğuna işaret eden Aydın, şunları söyledi:

"Bazı kesimler tarafından ülkemiz aleyhine Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde gündeme getirilmek istenen Türkiye'deki demokratik kurumların işleyişine dair acil gündem maddesi önerisi Bosna Hersek'teki kardeşlerimizin de desteğiyle reddedildi. Bu oylamada ülkemiz lehine oy kullanan Bosnalı kardeşlerimize, Bosna Hersek Parlamenterlerimize biz gerçekten teşekkür ediyoruz. Bu ve benzeri uluslararası arenada iş birliğimizin sürmesini arzu ediyoruz."

Bosna Hersek Parlamentosu'nun 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde gösterdiği dayanışmadan dolayı memnun olduklarını anlatan Aydın, "Bosna Hersek'te FETÖ ile bağlantılı kuruluşların kapatılmasına ilişkin attığınız adımları önemsiyoruz. Bu adımların somut bir neticeye ulaşması için de bir an önce FETÖ'ye bağlı eğitim kurumlarının Maarif Vakfı'na devredilmesi öncelikli beklentimizdir. Dost ve kardeş Bosna Hersek'in de ülkemizin bu haklı talebini kısa sürede karşılayacağına inancımız tamdır." diye konuştu.

Bosna Hersek'in Avrupa Birliği üyelik sürecinde son derece önemli bir gelişme kaydettiğini, bu gelişmenin kendilerini de sevindirdiğini belirten Aydın, ileriki dönemlerde de bu tür ziyaretlerin ve ilişkilerin artacağını vurguladı.

Yemeğe, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Genel Sekreter Mehmet Ali Kumbuzoğlu da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :