Bosna Hersek Mahallesinin parlayan yıldızı! Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu

Bosna Hersek Mahallesinin parlayan yıldızı! Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu

​Bosna Hersek Mahallesi Ertuğrul Gazi Ortaokulu içerisinde bulunan ve 2013 yılı içinde hizmete giren Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu, okul öğrencilerinin spor eğitimine ev sahipliği yapıyor.

Okul bahçesine yapılan 7 spor salonundan birisi olan Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu Bosna Mahallesindeki tek spor salonu olarak hizmet veriyor. Okul zamanlarında Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinin hizmetini sunulan solanda öğrenciler aynı zamanda yıl içindeki birçok etkinliklerine de burada hazırlanıyor. bunların yanında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan tesis, öğrencilerin 12 ay hizmetinde bulunuyor.

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(2).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(4).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(5).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(9).jpg

YAZ KURSLARININ BÖLGE MERKEZİ

Sadece okulun öğrencilerine hizmet vermekle kalmayan Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu’nda yaz aylarında da çeşitli kurslar düzenleniyor. Alanında tecrübeli ve uzman hocaların açtığı yaz kursları, tekvando, güreş, judo karate gibi branşlardan oluşuyor. Daha birçok eğitimin de yapıldığı solanda Spor liselerine hazırlanan öğrencilere yetenek kursları da veriliyor.  Bölgenin tek spor merkezi olan bu tesis aynı zamanda Selçuklu Belediyesi’nin bölgedeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerin başında geliyor. Birçok alanda hem mahallelinin hem de öğrencilerin yardımına koşan tesiste, çocuklarda ücretsiz spor yapma imkânı bulabiliyor.

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(12).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(14).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(15).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(16).jpg

 

TAM DONANIMLI TESİS

Bosna Hersek Mahallesinin spor merkezi durumunda olan ve 2013 yılında hizmete açılan tesissin yanında bir de suni çim saha bulunuyor. Okul öğrencilerinin kullanması için yapılan suni çim sahayı okul zamanlarında öğrenciler gün içinde istedikleri zaman faydalanabiliyorlar. Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu diğer okul bahçesindeki tesislerdeki mimari özelliğin aynısını taşıyor. Şehit Halil İbrahim Türkmen Spor Salonu bin 323 metrekare alan üzerine inşa edildi. Bu tesissin zemin katı 963 metrekare alana ve asma katı ise 360 metrekare alana sahip. İkinci katında bulunan bu salonda öğrenciler grup etkinliklerini burada yapabiliyorlar. Zemin katta bulunan solan ise, FIBA standartlarında 15x28 metre ölçülerinde basketbol sahası ve 9x18 metre ölçülerinde voleybol, hentbol sahası olmak üzere toplam 650 metrekare PVC zemin kaplamalı olarak yapıldı. Sporcunun tüm ihtiyaçlarına sahip bu tesiste aynı zamanda bay-bayan soyunma odaları, hakem soyunma odası, sağlık odası, öğrenci seyir terası ve aktivite alanı, öğretmen çalışma odası ve teknik merkezler bulunuyor. Alüminyum giydirme cephe, fibercement levha cephe sistemi ve alüminyum kenetli çatı sisteminin kullanıldığı spor salonu yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal oldu.

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(17).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(19).jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(12)-001.jpg

sehit-halil-ibrahim-turkmen-spor-salonu--(16)-001.jpg

 

SELÇUKLU’DA OKULLARIN STANDARDI YÜKSELDİ

Okul bahçesine tesis yapımı projesiyle Selçuklu ilçesindeki birçok bölge ve okulun hem spor hem de kültürel standardı yükseldi. Selçuklu Belediyesi tarafından 2009 yılında projelendirilen bu uygulama halen tüm hızıyla devam ediyor. Okul bahçelerine yapılan bu tesislerin yanında birçok okul ve bahçesine ve çevresine de 45’den fazla suni çim saha yapıldı. Okullardaki yapılan spor salonları ile çocuklar, spor alışkanlığı kazandırmak ve beden eğitimi derslerini yazın sıcağından kışın da soğuğundan kurtarılarak spor yapmanın önündeki engellerde kaldırılmış oldu. Sporun her zaman yapılabilmesi amacıyla oluşturulan bu projeler gelecekteki okullarda ve çevresinde yapımına devam edilerek ilerleyecek. Konya’nın spor ve sporcu merkezi olan Selçuklu Belediyesi bu yatırımlarla birlikte gelecekte bir çok sporcunun yetişmesine büyük imkânlar sağlamış olacak.

Şehit Halil İbrahim Türkmen

Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen 24 Eylül 2011 yılında Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü jandarma karakolluna teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit oldu. Şehit Halil İbrahim Türkmen, aslen Konyalı olup ailesi halen Konya’da ikamet ediyor. Servet R. Çolak – Memleket

 

 

Etiketler :