Bosna Hersek kayakseverleri bekliyor

Bosna Hersek kayakseverleri bekliyor

Bosna Hersek, başkent Saraybosna yakınlarındaki Bjelasnica ve Jahorina ile Travnik yakınlarındaki Vlasic dağlarındaki kayak merkezlerinde kış sporları tutkunlarına cazip imkanlar sunuyor- Kayak sezonu Vlasic'te 16 Aralık, Bjelasnica'da 24 Aralık'ta resmen

SARAYBOSNA (AA) - VESNA BESİC - 1984 Kış Olimpiyatlarına evsahipliği yapan Bosna Hersek'te, başkent Saraybosna yakınlarındaki Bjelasnica ve Jahorina ile Travnik şehri yakınındaki Vlasic dağlarında bulunan kayak merkezleri kış sporları tutkunlarını bekliyor.

Kayakseverlere Avrupa'daki diğer ülkelere kıyasla çok daha ucuz konaklama ve kış sporları imkanı sunan Bosna Hersek'in, bu yıl da kış sezonunda turistlerin ilgi odağı olması bekleniyor.

Bjelasnica, Jahorina ve Vlasic dağlarındaki otellerden edinilen bilgiye göre, kış sporlarına meraklı turistler bu yıl da ülkeye yoğun ilgi gösterirken, çok sayıda turist kış tatilini Bosna Hersek'te geçirmek için rezervasyon yapmaya başladı.

AA ekibi, ülkedeki önemli kayak merkezlerini ziyaret ederek, sezon öncesi son hazırlıkları yerinde gözlemledi.

Ülkedeki kayak merkezlerinin işletmesinden sorumlu kamu kuruluşu ZOI'84 de bu kış Bosna Hersek'i ziyaret etmeyi planlayan turistlere en uygun imkanları sunmak adına son hazırlıklarını tamamladı.

ZOI'84 Gelişim ve Planlama Sektörü Şefi Adis Musinovic, kış sezonuna hazır olduklarını belirterek, "Yaz boyunca hizmet veren teleferikler kış sezonuna uyarlandı. Bjelasnica'daki kayak merkezi kış sezonunu açmaya hazır." dedi.

- Sezon açılışında hedef 15 bin turist

Musinovic, Bjelasnica'da kayak sezonunun resmen açılacağı 24-25 Aralık'ta 15 bin turist beklediklerini kaydederek, bu tarihlere kadar yeterince kar yağmaması durumunda devreye sokulacak yapay kar sisteminin de hazır olduğunu aktardı.

Jahorina'daki Olimpik Merkezin halkla ilişkiler uzmanı İvana Lizdek de teleferiklerin sezona hazır olduğunu belirterek, dağdaki "Ogorjelica" eğlence parkının da bu sezon konuklara sunacakları yeni imkanlardan biri olduğunu ifade etti.

Eğlence parkı bünyesindeki pistin, kayağa yeni başlayanlara da hizmet vermesini öngördüklerini söyleyen Lizdek, kızakla kayma imkanı da sunan bu pistte çocukların yanı sıra yetişkinlerin de eğlenceli saatler geçireceğini belirtiyor.

Lizdek, geçen yıl kar yağışının beklenenin altında kalması nedeniyle kış sezonun pek iyi geçmediğini anımsatarak, bu kış sezondan beklentilerinin büyük olduğunu kaydetti.

- Vlasic'te sezon 16 Aralık'ta açılacak

Ülkenin orta kesimindeki Travnik şehri yakınında bulunan Vlasic Dağı'nda ise kayak sezonu 16 Aralık'ta açılacak.

Orta Bosna Kantonu (SBK) Turizm Birliği Başkanı Miroslav Matosevic, kış sezonunun ilk gününde bir de yemek yarışması düzenleyeceklerini bildirerek, "Bu yılki yarışmaya dernekler, oteller ve restoranlar da ilgi gösterdi." dedi.

Matosevic, Bosna Hersek'in kayak merkezleri bakımından en zengin bölgesi olduklarını kaydederek, bölgede yedi kayak merkezi bulunduğunu ve bunların kaliteli, 7'den 70'e herkese uygun kayak pistlerine sahip merkezler olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :