Bosna Hersek heyetinden İZTO'ya ziyaret

Bosna Hersek heyetinden İZTO'ya ziyaret

İZMİR (AA) - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı için İzmir’e gelen Bosna Hersek Ekonomi Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic ve beraberindeki...

İZMİR (AA) - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı için İzmir’e gelen Bosna Hersek Ekonomi Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Jasarspahic, Saraybosna ile İzmir arasında iş birliğinin geliştirilmesi için yapılabileceklerin değerlendirildiği ziyarette, her yıl haziran ayında Saraybosna’da enerji, sanayi ve madencilik sektörlerine yönelik olarak Energa Fuarı’nı düzenlediklerini belirterek, İzmirli iş adamları ve şirketleri bu organizasyona beklediklerini dile getirdi.

Mirsad Jasarspahic, "Biz İzmir’deki Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı'na kalabalık bir heyetle geldik. Karşılıklı heyetlerle Saraybosna ve İzmir’de düzenlenen fuarları destekleyip kardeşlik köprüsünü daha da geliştirebiliriz. Bu sayede Türkiye ve Bosna Hersek arasında teknoloji koridoru oluşturabiliriz." ifadesini kullandı.

Tarım ve tarıma dayalı teknoloji ekipmanları alanında da karşılıklı iş birliğine gidilebileceğini belirten Jasarspahic, Türkiye’nin yurt dışından ithal ettiği madenler konusunda da Bosna Hersek’in ön plana çıkarılabileceğini bildirdi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Bosna Hersek heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "2 Mayıs 1996 yılında Bosna Hersek’in Dayton Anlaşması’nı imzalamasının üzerinden çok fazla bir zaman geçmeden İzmir’den iş adamlarını alarak Bosna’ya ziyaret gerçekleştirmiştik. O zamanki Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç bize bir toplu iğneye bile ihtiyaçları olduğunu söylemişti ancak aradan geçen zaman boyunca Bosna Hersek çok yol kat etti. Artık o günler geride kaldı. Haziranda gerçekleştirilecek Energa Fuarı'nda odamızın seçim sonucuna göre bulunacağız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :