Bosna Hersek Eğitim Bakanları, İstanbul'da

Bosna Hersek Eğitim Bakanları, İstanbul'da

Yunus Emre Enstitüsü'nün yürüttüğü "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında İstanbul'da bulunan Bosna Hersek Eğitim Bakanları, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret etti

Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic, beraberindeki eğitim bakanlarıyla Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'ne ziyarette bulundu. 

Enstitü ziyaretinde AA muhabirine açıklama yapan Dilberovic, İstanbul'a gelişlerinin asıl amacının Milli Eğitim Bakanlığı ile iyi niyet anlaşması imzalamak olduğunu belirtti.

Dilberovic, şöyle devam etti:

"Bu anlaşma aslında bugüne kadar Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki iş birliğinin sadece kağıda dökülerek protokol haline getirilmesiydi. Zaten bir iş birliği vardı. Bugünkü anlaşmaya ben, Bosna Hersek adına, Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanı Avcı ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi imza attı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nü unutmamamız gerekiyor. Onların bize desteği çok büyük. Onlar, aramızdaki köprüyü oluşturdular. İki dost ülke arasında ekonomik, kültürel ve eğitim anlamında iş birliğinin daha ileri götürülmesini, yazıya döküp imzalamanın gururunu yaşıyoruz." 

Türkiye programları hakkında bilgi veren Dilberovic, "Burada gördüklerimizi Bosna Hersek halkıyla paylaşıp onların da aynı değerlere sahip çıkması için çalışacağız" dedi. 

Açıklamanın ardından, Dilberovic ve kantonların eğitim bakanları, Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nün çeşitli atölyelerini gezdi. Gezi sırasında konuk bakanlara, enstitünün müdür vekili Gülnigar İnce eşlik etti. 

Ziyaret sonrası heyettekiler, Eminönü’nde balık ekmek yedi, Kapalıçarşı'yı dolaştı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı