Bosna Hersek Brçko Distrikt bölgesi heyeti Kayseri'de

Bosna Hersek Brçko Distrikt bölgesi heyeti Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Bosna Hersek Brçko Distrikt Hükümeti Genel Koordinatörü Damir Bulcevic, beraberindeki heyetle Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.Bulcevic...

KAYSERİ (AA) - Bosna Hersek Brçko Distrikt Hükümeti Genel Koordinatörü Damir Bulcevic, beraberindeki heyetle Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Bulcevic ve beraberindekiler, ticari ilişkileri geliştirmek, iş birliği modelleri kurmak amacıyla Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu'nun (KOSB) davetlisi olarak kente geldi.

Heyet, ilk olarak Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Bulcevic, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri'ye gelişlerinin ekonomik ilişkilerin yanında iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine de katkı sağlayacağını söyledi.

Bulcevic, "Bölgemiz ile Kayseri arasında bu ziyaretin küçük bir adım, ülkelerimiz arasında da büyük bir adım olmasını ümit ediyorum. Bölgenin yasama, yürütme ve ekonomiden sorumlu en tepe isimleri bugün burada. Bu ilişkileri ileriye taşımak için bir an önce sizleri bölgemizde ağırlamak isteriz." dedi.

Vali Kamçı da küreselleşme neticesinde dünyanın küçüldüğünü, ticaret hacminin arttığını belirtti.

Kayseri'nin, dünyanın tüm ülkeleriyle ticareti bulunduğunu söyleyen Kamçı, şunları kaydetti:

"Tarihi ve kültürel bağımız olan Bosna Hersek, Makedonya, Kosova gibi ülkelerle ticaretimizi daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgelerinden biri. Onların da amacı, dış ticaretimizi daha da yükseltmek. Tabii burada da önceliğimiz yakın ülkeler. Mevcut ticaret hacmimizi daha da geliştirmek isteriz. Umarım ticaretimiz daha da gelişir, ekonomik ilişkiler daha da güçlenir. Mevcut olan ilişkilere Kayseri'den daha da üstüne koyarız diye düşünüyorum."

Brçko Distrikt Hükümeti Meclis Başkanı Esed Kadric de Kayseri'ye iyi niyetlerle geldiklerini ve iş birliği için istekli olduklarını ifade etti.

Ülke olarak savaştan sonra çok yol kat ettiklerini, ayağa kalktıklarını dile getiren Kadric, şöyle dedi:

"Ekonomik olarak daha da güçlenmeye odaklanıyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın beyin göçüne izin vermeden istihdamı artırmak amacındayız. KOSB ile kurmaya çalıştığımız iş birliği modeline baktığımızda bu düşüncemize çok uyuyor. Biz Avrupa'dayız, Avrupa Birliği'ne üye ülkelere komşuyuz, bizim halkımız için AB ülkelerine gitmek yakın olduğu için çok kolay. Biz, halkımıza yaşam için uygun koşulları sağlayamazsak insanlar daha fazla beklemez, Almanya ve diğer ülkelere göç eder. Zaten ediyorlar da. Halkı olmayan devlet nasıl devlet olur. O yüzden bu fırsatı kaçırmayacağız, bu ziyarete o gözle bakıyoruz."

Ziyarette, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Bosna Hersek Brçko Distrikt Hükümeti Ekonomik İlişkiler Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Pero Gudeljevic ile KOSB yöneticileri de hazır bulundu.

Bosna Hersek Brçko Distrikt bölgesi heyeti, KOSB'da sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelerek, iş birliği modellerini görüşecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :